Ljubljana ZOO – a kutyabarát erdei állatkert

A Ljubljanai Állatkert, amely egy védett természeti park része, mindössze 20 perces sétára található Ljubljana központjától, a Rožnik-hegy déli lejtőjén fekszik, természetes erdővel körülvéve a Tivoli Parkban. A majd 500 állat több kontinensről itt lelt végső otthonra. A kutyabarátoknak pedig nagy öröm, hogy kedvencüket is magukkal vihetik, igaz 3 eurós jegyet kell neki vásárolni.

A látogatóknak és különösen a gyerekeknek lehetőségük van több különböző családközpontú workshopon részt venni, amelyek során közeli kapcsolatba kerülhetnek állatokkal. A nappali és éjszakai állatkerti túravezetés mellett a látogatók etetéskor csatlakozhatnak az állatkerti gondozókhoz, találkozhatnak kedvenc állataikkal, valamint egy teljes napra állatkerti gondnokká válhatnak. A majd 20 hektáros létesítményben közel 7 km-es sétaúton fedezhetjük fel a sokoldalú környék szépségeit.

Vezetett túrák és állatkerti élmények

Nem mindennapi élmények is várják azokat, akik szeretnének még többet megtudni és tanulni a természetvédelemről, a bolygó megmentéséről vagy találkozhatunk kedvenc állatunkkal, ünnepelhetünk születésnapot, túravezetésen vehetünk részt az állatkertben és fotózkodhatunk egy vezetett fotószafarin, sőt nyáron akár sátorban is éjszakázhatunk! Az állatkerti élményekhez és a túrákhoz előzetes foglalás szükséges, amelyek szlovén vagy angol nyelven érhetők el.

A Ljubljanai Állatkertben az Afrikai Falu, az Elvarázsolt Erdő és a Békaugrás nevű egyedülálló játszótereken szórakozhatnak kicsik és nagyok. A Safari Étteremben pedig választhatunk a sokoldalú ételkínálat között vagy betérhetünk egy kis frissítőre.

Tipp:
- A ljubljanai állatkertben játszóterek és állatsimogató található.
- Az állatkert dombos terepen terül el az ösvények mentén.
- A terület teljes bejárására érdemes három órát tervezni, ha mindent alaposan meg szeretnénk nézni.
- Mérjük meg magasságunkat a zsiráf kifutójánál!
- Az automata fotógépnél készítsünk képet, több méret és formátum is elérhető.

Az autóval érkezőknek díjmentes parkolóhelyet biztosítanak, de a helyközi 18-as busszal is eljuthatunk az Állatkertbe, amely az év minden napján várja látogatóit.

Bővebb infó és jegyárak (angol nyelven): https://info.zoo.si/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)