Különleges Szabó Magda kiadvány

Forradalmi módon teszi a kultúrát a mindennapi tudatos tervezés részévé az a Szabó Magda naptárkönyv, amely Porkoláb Gyöngyi társadalmi és kulturális mediátor szerkesztésében a napokban jelent meg. A klasszikus írónő egy-egy művét egy-egy hónaphoz kötődően többek között Mádai Vivien, Tompos Kátya, Nyáry Krisztián, Bereményi Géza, Vecsei H. Miklós, Almási Kitti és Epres Panni személyes ajánlása hozza közelebb a kiadványt forgató közönséghez.

A kiadványban a klasszikus írónő regényei, novellái, versei; és azokban megformált karakterek, nőalakok, családok sorsai jellenek meg olyan ikonikus művekből, mint például az Abigél, a Régimódi történet, Az ajtó, a Für Elise vagy éppen a Kígyómarás.

A műveket és azok részleteit közéletünk képviselői ajánlják a kiadvány tulajdonosai számára: a szerkesztő, Porkoláb Gyöngyi mellett Mádai Vivien, Tompos Kátya, Nyáry Krisztián, Bereményi Géza, Vecsei H. Miklós, Almási Kitti, Juhász Anna, Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor, Dánielfy Gergő, Hartung Attila, Csikos Sándor és Epres Panni személyes ajánlásán keresztül kerülnek közelebb az olvasóhoz.

A naptárkönyv produkciós vezetője, szerkesztője számára küldetés, hogy a mindennapi tudatos tervezés része legyen a kultúra, az olvasás, a könyvek iránti szeretet, továbbá, hogy a fiatal korosztály körében erősödjön az irodalom által is a tudatosság felismerése. A naptárkönyv célja, hogy tulajdonosa számára útravalót nyújtson abban, hogy meglássa a szépet önmagában és környezetében Szabó Magda regényei, történetei, az általa megformált karakterek fejlődésén, a feltáruló titkokon keresztül.

A kiadvány az ajánlott regények összefoglaló leírása, egyedi szerkesztői, válaszadásra sarkalló kérdések révén hívja olvasóit, hogy találják meg a kapcsolódást önmagukhoz és a világ viszonyához Szabó Magda világán keresztül. A regényajánlók a naptárkönyvekre jellemző hagyományos heti naptári oldalakba ékelődve teszik izgalmassá a mindennapi tervezést. Figyelemreméltó a havi és negyedéves önreflexiós kérdéseket és befejezetlen mondatokat tartalmazó oldal, a hála gondolatok, a szokáskövető és a Szabó Magda regényben is fel-fel bukkanó egykori „sáfárkönyv”, a gazdaságitervezői oldal.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)