A kerékpáros turizmus a járvány „nyertese”

A gyalogtúrázás után a második legnépszerűbb aktív tevékenység a kerékpározás. Egy frissen készített kutatásból kiderül: a kerékpározás dinamikus fejlődését nagyban gyorsította a járványhelyzet, ha úgy tetszik, a kerékpáros turizmus a koronavírus járványnak egyértelmű „nyertese”. Az aktív turizmus világszerte és Magyarországon is egyre népszerűbb motivációja az utazásnak és a szabadidő hasznos eltöltésének. Különösen igaz ez a pandémia időszakára.

Az eredmények azt mutatják, hogy a Balaton továbbra is az első számú kerékpáros desztináció hazánkban, a fővárosból induló, új illetve megújult utak közül a Szentendre felé vezető a legnépszerűbb. A Budapest-Szentendre útvonal, azon túl, hogy a Dunakanyar az egyik legvonzóbb hazai desztináció, a szakaszon lévő, “modellértékű” kerékpárosbarát szolgáltatások miatt is népszerű. A felmérés említi - mások mellett - a Berguson, immár több mint egy évtizede működő biciklikölcsönzőjét, a Római-parton a Fellini Római Kultúrbisztró bringásokra épülő szolgáltatásait, illetve a Lupa kerékpárosbarát fejlesztéseit. A családbarát kerékpáros turizmus népszerűsítése érdekében elengedhetetlen a különböző járműmódok kombinálása.

Elmondhatjuk, hogy a bringázás a legdinamikusabban fejlődő turisztikai ág, másrészt a kutatásból az is kiderül, hogy a kerékpárosok egy jelentős fizetőképes keresletet jelentenek és korábbi kutatások szerint is a kerékpározásnak komoly gazdaságélénkítő hatása van.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)