Június elején ingyenes koncertek 13 városban

2022. június 3., június 4., és június 5. napján az ország jelentős városaiban megvalósuló „Grand Opening - összefogás” zenei eseményt a MMFSZ a korábbi évek sikerén felbátorodva, és a „Tiszta zene, tiszta forrásból” szlogen életben tartásának szándékával szervezi meg. A nagyszabású, közös szervezésű eseménnyel tagságuk összefogását kívánják hangsúlyozni, a zene összetartó és békét hirdető erejének üzenetét tekintve küldetésüknek.

A 15 ingyenes és többségében szabadtéri, komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok 13 városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Egerben az Egri Érseki Palota udvarán, Kőszegen a Jurisics Várban, Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen, a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren.

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín koncertjein a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Ily módon került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása, és a színes kínálatban felcsendülnek majd, Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully, vagy John Willams művek is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)