Jubileumi Mária evangéliuma bemutató Budapesten

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi zenés művét a műfaj kiváló művészeinek és alkotóinak közreműködésével, megújult hangzásvilággal állítják színpadra Juronics Tamás rendezésében. A LantArt Produkció előadását június 6-án, pünkösdhétfőn a Margitszigeten is bemutatják, majd további nyári helyszíneken és kőszínházakban lesz látható.

A Szűz Mária történetét és anyaságát középpontba állító rockopera különleges helyet foglal el a magyar színház- és kultúrtörténetben. Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi művét harminc évvel ezelőtt mutatták be a Madách Színházban, azóta az itthoni, határon túli és európai zenés színpadok visszatérő sikerdarabja. Mária ifjúságától Krisztus születésén és kereszthalálán át Mária mennybemeneteléig követi az eseményeket János apostol látomásos tolmácsolásában, valódi témája azonban a női sors felmutatása, annak minden szépségével és fájdalmával együtt.

A június 6-i budapesti premieren a Margitszigeti Színházban Mária szerepében Füredi Nikolett, Jézusként pedig Kocsis Dénes debütál. Közreműködik a Szegedi Kortárs Balett, valamint a Győri Nemzeti Színház zenekara és kórusa, zenei vezető Werner Gábor.

Bővebb információ és jegyvásárlás:
https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/maria-evangelium...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)