József Attila szerelmes versfeldolgozásait énekli Fekete Bori

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival. Fekete Bori 2017-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének előadóművész szakán. Első szólólemeze 2018-ban jelent meg. Háromszor vett részt a Fölszállott a páva című televíziós népzenei tehetségkutatóban, Jelenleg négy együttesben énekel, a Chalga, a Tárkány művek, a Gajdos és a Dobroda zenekarban.

Régi álmom volt József Attila költészetének néhány gyöngyszemét valamilyen formában színpadra vinni – mondta el Bori. - Több életrajzi előadás, musical, monodráma készült már a költőről, ezért én a szerelmeit, a nőkhöz való viszonyát szeretném hangsúlyozni. Közel állnak hozzám a versek, a népzene és a világzene, s ezek ötvözése ez a produkció. Levélrészletek, megzenésített versek és népdalok mutatják be József Attila néhány fontosabb szerelmét, kezdve a legelső és egyben legfontosabb női "szereplővel", az édesanyjával. Kronológiai sorrendben haladunk előre, s ahogy az élete is egyre gyötrelmesebb volt, a zene is ezt a drámaiságot festi le.

A közel 80 perces CD-n olyan versek megzenésítése hallható majd, mint a Keresek valakit, a Lányszépség dícsérete, a Megméressél!, a Virág, a Talán eltűnök hirtelen és a Nagyon fáj. Ezen kívül népzene is színesíti majd a műsort.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)