Jamie Winchester: Suits and Lies

"Jóestét, sziasztok! Örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek és hogy mindenki a szép ruháját vette fel ma este." - Így, vagy hasonlóan fog kezdődni az a két koncert, melyet Jamie Winchester és zenekara tervez adni március 7-én és 8-án a Kabaré 24 - Mikroszkópon. Hogy miért a szép ruhák és milyen koncertek? Klikk!

Ez egy távolról induló történet. 2004-ben Jamie Winchester, még a Hrutka Robival közös zenekarával csinált egy nagyszabású unplugged koncertet, mely annyira megmaradt a közönségben, hogy végül 2008-ig összesen egy díjnyertes cd-t és dvd-t illetve 4 teltházas Wood & Strings bulit csináltak, a Millenáris Parkban, a Művészetek Palotája nagytermében vagy az azóta bezárt Budai Parkszínpadon. Aztán a zenekar befejezte pályáját és mindenki elindult a maga útján.

Jamie történetét követve tovább, 2009-ben új zenekarával és első szólólemezével az év modern rock lemezét csinálta meg és 2010-es, második, Tiger Road című EP-n sem tekerték lejjebb a gitártorzítót, ahogy mindenki meghallgathatja, aki letölti az ingyenes lemezt. Ennek ellenére folyamatosan érkeznek az akusztikus koncertfelkérések Jamiehez.

Azt bizton állíthatjuk, hogy aki egy színházban tartott, ülős koncertre vált jegyet, alapvetően zenélést szeretne látni, de főleg hallani. Egy néhányszázfős, bennsőségesen szűk közönség előtt csendes koncertet csinálni, mielőtt mindenkit felpezsdít a tavaszi szél, azért is jó, mert itt vissza lehet térni a gyökerekhez: eljátszani a dalokat a születésükhöz legközelebb álló formában, ahogy el lehet beszélgetni a dalok személyes hátteréről, a keletkezésük történetéről. Ezeken a koncerteken nem a látványnak és nem a hangerőnek kell dominálni (arra ott vannak a klubok és nyári fesztiválok), inkább az átélésnek és az odafigyelésnek. Mégis mindig az első kérdés egy koncert kapcsán, hogy 'Mivel készültök?'. Ezzel: két estével, amire mindenki odafigyelhet, aki eljön. Zenész és zenehallgató egyaránt. Ezen felül meghívtuk régi pártfogoltunk Schmidt Verát és billentyűs barátunk, Galambos Zoltánt, hogy csatlakozzanak a zenekarhoz, hogy együtt örömzenélhessünk. Ez máris nagyon sok zenei újdonságot adhat, amire a közönségnek is oda kell majd figyelnie, viszont a többi meglepetést nem áruljuk el előre.

Ritkán hangzik el, mégis fontos lehet tudni, hogy a közönség mivel készülhet egy ilyen estére? A belépőjegy megváltásával érezze mindenki feladatának, hogy miként mi a nézőknek, a nézők is adják nekünk az estéjük: gondolják át, mit jelentenek ezek a dalok számukra, öltözzenek fel szépen, jöjjenek el a Nagymező utcába, kapcsolják ki a telefonjaikat két órára és figyeljenek csak arra, amiért mindannyian ott leszünk: mindenki együtt mozduljon a zenére a székén.

linkek:
www.jamiewinchester.hu
www.youtube.com/jamiewinchester
www.facebook.com/jamiewinchester

Jamie Winchester: gitár, ének
Pásztor Sámuel: gitár, ének
Schmidt Vera: gitár, ének
Galambos Zoltán: billentyűk
Giret Gábor: basszusgitár
Kottler Ákos: dob

Meghallgatható és letölthető anyag:
http://official.fm/playlists/34688

Még nincs értékelve