Ismét Siófok lett a legnépszerűbb belföldi vidéki turisztikai célpont!

Megérkeztek a 2023-as összesítő helyi vendégéjszaka számadatok, melyek alapján jóval az országos átlag felett teljesített Siófok város turizmusa. Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választotta vagy választja az év bármely szakában.

A Balaton régió települései közül a 2023-as évben az összes vendégéjszaka szám szerint (összesen 8,8 millió) Siófok volt az első 1,3 millió vendégéjszakával, majd Hévíz (1 millió), Balatonfüred (874 ezer), Zalakaros (725 ezer) és Keszthely (301 ezer) következik.

Országos összehasonlításban a KSH adatai alapján 2023-ban Budapest (13,5 millió) után Siófokon keletkezett a legtöbb vendégéjszaka, majd Hajdúszoboszló, Hévíz és Balatonfüred következett. A siófoki vendégéjszakák 60%-a kereskedelmi szálláshelyeken realizálódott, s a vendégéjszakák 70%-a belföldi vendégektől származott.

A siófoki önkormányzat adóhivatala által nyilvántartott - az idegenforgalmi adó bevétel alapján számított - vendégéjszakák száma Siófokon 2023. január és december között több, mint 1,3 millió vendégéjszaka, ami 20%-kal haladja meg a 2019. év (covid-járvány előtti év) hasonló időszakának eredményét és 1%-kal marad csak el a 2022-es eddigi abszolút rekord év eredményétől.

A tapasztalatok alapján Siófok legfontosabb küldő országai Németország mellett idén Csehország, Szlovákia és Lengyelország voltak. 2023-ban a személyes látogatók kiszolgálása mellett a Tourinform iroda munkatársai több, mint 5 000 e-mailes megkeresését és 4000 telefonos érdeklődést válaszoltak meg. Sokan érkeztek vonattal, kihasználva a kedvezményes és online konstrukciókat, valamint az idei fesztiválszezon is jelentős többletet generált a vendégéjszakák számában.

Bővebb infó: http://www.siofok.hu/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)