Irie Maffia Orchestra a Müpában

A Hey, June! fesztiválon egy igazán különleges műsorral koncertezik az Irie Maffia június 25-én a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A nagy szabadtéri és fesztiválszínpadokhoz szokott zenekar most egy akusztikailag és zeneileg egészen más közegben érhető tetten, természetesen emiatt a műsor sem a megszokott lesz. A zenekar egyénisége és a különleges épület közötti hidat a 13 fúvós vendégzenész képezi.

A műsor átértelmezése azért is adja magát, hiszen az Irie Maffia idén 10 éves, így a koncertműsorban szeretnék megmutatni a múltat és a jelent is. Minden eddigi albumról hallhatunk dalokat az este folyamán. A 90 perces, akusztikus részekkel tarkított, színdarabszerűen összerakott műsorban az ország egyik legnagyobb orgonája is fontos szerepet játszik. Magyarország legkedveltebb, nem klasszikus zenei orgonistája, Premecz Mátyás (Kéknyúl zenekar) a hely szellemében játssza az Irie Maffia zenéjét orgonán.

Vendégként fellép még az Akkezdet Phiai formáció, akikkel a közös dalt – Livin’ it easy – adják elő egy új zenei értelmezésben, valamint a Punnany Massif három frontembere, akikkel egy Punnany Massif feldolgozás hallható majd big band hangzásban.

Irie Maffia Orchestra
Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
2015. június 25. 20 óra

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)