Ilyet se láthattunk még: meleg rendőrdráma Romániából

A románok bevállalták, hogy egy olyan melegfilmet készítsenek, amelynek történetesen egy rendőr a főszereplője, a sztori hátterét pedig egy valós bukaresti tüntetés adja. A másságát titokban tartó Cristi kollégáival egy olyan bevetésre indul, amely csaknem erőszakba torkollik. Vállaljuk-e magunkat, és mindez megéri-e egy olyan országban, ahol még mindig nem elfogadott a homoszexualitás? Nagyon mai és fontos problémát feszeget a mozi, igaz, a kivitelezés nem egyedi, viszont Romániából hasonló témájú alkotás még nem érkezett. Jelenleg fesztiválokon tekinthető meg.

Cristi, a fiatal bukaresti rendőr titokban tartja homoszexualitását, mivel ez megbélyegzésnek számít abban a közegben, amelyben él és dolgozik. Hosszú távú kapcsolatban áll Hadival, aki egy másik városban él. Ugyanazon a napon, amikor Hadi néhány napra meglátogatja őt, Cristit szolgálatra hívják egy moziba, ahol egy homofób csoport szabotálja egy melegfilm vetítését. A „film a filmben feeling” sajnos elmarad, mert a kamaradráma végig üres vászon előtt zajlik, és sajnos azt sem tudjuk meg, hogy milyen alkotás ellen tiltakoztak a magukat vallásos románokként aposztrofáló tüntetők. Amikor az egyik tüntető, egy fiatal meleg fiú, aki korábban hősünk szeretője volt, felismeri Cristit, és azzal fenyegeti, hogy nyilvánosságra hozza szexualitásának titkát, Cristi ráeszmél, hogy mindent elveszíthet, amit eddig jól felépített. Ezért megveri a fiút, és hazudik kollégáinak…

Valószínűleg a film szerény költségvetése indokolta a tévéfilmes látásmódot. Kár, hogy így a fontosabb részletek elvesztek, például hősünk véleménye a moziban történt esetről, vagy a Hadival való kapcsolatának árnyalatai. Ettől függetlenül a téma az, ami miatt érdemes megtekinteni ezt a mozit, amelyet remélhetőleg valamelyik streamingszolgáltató is a műsorára tűz majd.

Câmp de maci (Poppy Field), román dráma, angol felirattal.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)