Igazán színes társaság születésnapozott az A38 hajón: Húsz évesek lettek a bohócdoktorok

Népes társaságban ünnepelte huszadik születésnapját a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 2017. május végén. A helyszín az A38 hajó volt azaz „bohócosan” szólva Clown Mary, a szép számban jelen lévő meghívottak közt pedig a bohócdoktorok munkáját az utóbbi két évtizedben támogató partnereket találhattuk.

A Piros Orr Bohócdoktorai - 29 fő - egészen pontosan 1996. december 6. óta gyógyítanak a nevetés erejével Magyarországon, ekkor kezdődtek meg ugyanis a bohócdoktori vizitek a SE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Azóta jól ismert vendégekké váltak a kórházakban: szívesen látják őket az orvosok, a nővérek és a szülők is, ők azonban arra a legbüszkébbek, hogy már több mint 300 000 beteg gyermek arcára varázsoltak mosolyt, ezzel is elősegítve mielőbbi gyógyulásukat. A bohócdoktorok azt vallják, hogy számukra a humor a legkomolyabb dolog – de a komoly munka mellett időnként bele kell férnie egy kis kikapcsolódásnak, kötetlen lazításnak és bolondozásnak is.

Ezt a régi álmukat most végre valóra válthatták a kerek évforduló alkalmából. Az estet a patakokban folyó pezsgő és finom torta mellett egy fantasztikus meglepetésműsor keretezte. Az ünnepség hangulatáról válogatott vendégművészek, így többek közt Méhes Csaba pantomimművész, artista produkciók- Adolf Diána és André Rolland, Kárász Eszter zenekara és Darvas Kristóf zenész, valamint a fellépő bohócok gondoskodtak. A műsorvezető Rátonyi Krisztina volt. A Duna esti csendjét gyakran verte fel a jelenlévők hangos nevetése, főleg amikor tombola illetve vicces nyereménysorsolás vette kezdetét.

Elmondhatjuk, hogy fantasztikus estét tölthettünk együtt, ahol végre bohócdoktor házigazdáink is kicsit elengedhették magukat. Ezt meg is érdemelték, hiszen a hétköznapokban a látszat ellenére rendkívül nehéz munkát végeznek, teljes szívüket-lelküket beleadva. Az est kiváló alkalmat nyújtott arra is, hogy a bohócdoktorok segítői és támogatói egy kicsit kötetlenül beszélgethessenek és szórakozhassanak egymás társaságában.

Fotó: Dudás Ernő

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)