Húszmillió forintot gyűjtve indult útjára Mága Zoltán Hangok és Harangok című fesztiválsorozata

A telt ház mellett tartott koncert bevételéből a hegedűvirtuóz a Hortobágyon hősi halát halt négy tűzszerész családtagjainak nyújt támogatást, életmentő orvosi műszert vásárol a Heim Pál Gyermekkórháznak, hozzájárul a Szent István-bazilika felújításához, valamint több mint ezer gyermek iskolakezdését segíti.

Mága Zoltán a Kárpát-medencét átölelő magyar kulturális közösségi tudatot erősítő jótékonysági hangversenysorozatával segítséget szeretne nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek. A Kossuth-díjas művészek közreműködésével katolikus, református, evangélikus templomokban és zsinagógákban rendezendő egy hónapos fesztiválon Magyarország minden megyéjében. Külhonban pedig Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken egyaránt világhírű zeneszerzők művei csendülnek fel.

A Hangok és Harangok fesztiválsorozat nyitókoncertjére két nap alatt elfogyott az összes jegy, így a jegybevételből és a mecénások felajánlásaiból összesen mintegy 20 millió forint adományt sikerült összegyűjtenie Mága Zoltánnak. A telt ház mellett tartott bazilikai koncert bevételéből a hegedűvirtuóz a Hortobágyon hősi halát halt négy tűzszerész családtagjainak nyújt 2 millió forint támogatást, valamint életmentő orvosi műszert vásárol a Heim Pál Gyermekkórháznak. A mecénások felajánlásaiból pedig hozzájárulnak a Szent István-bazilika felújításához és működéséhez. Mindemellett, a hegedűművész több mint ezer hátrányos helyzetű tanulónak ebben az évben is segítséget nyújt az iskolakezdéshez.

A Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivál további állomásán is nemzetközileg elismert művészek, a hazai könnyűzenei élet legkiválóbb előadói lépnek fel. A hangversenyek repertoárja klasszikus és egyházi zenéből, világhírű zeneszerzők műveiből áll majd. A fesztiválsorozat az ország legnagyobb templomaiban kerül megrendezésre – többek között – a Szegedi Dómban, az Egri Bazilikában, a Szombathelyi Evangélikus Templomban, a Győri Székesegyházban, a Miskolci Evangélikus Templomban, a Szolnoki Szentháromság Templomban, a Karcagi Református Nagytemplomban. Horvátországban, az Eszéki Katedrálisban a horvát köztársasági elnök is jelen lesz Mága Zoltán koncertjén, amelyet az árvízkárosultak megsegítéséért rendez.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)