Gyöngyösön Állatkert - kis alapterületen sokszínű állatfaj

A gyöngyösi állatkertben 96 állatfaj látható. Lehetőség van az úgynevezett jelképes örökbefogadásra is, az állat tulajdonosa továbbiakban is az állatkert és onnan nem kerül el az állat. Egy évre szól az örökbefogadás de termesztésen ez hosszabbítható minden évben. A programok változatosak és színesek. Vannak állandó programok, táborok és tanulmányozoo nevű foglalkozás gyermekeknek.

A minimálisan fizetendő díj 8000 Ft magánszemélyek esetében, ezért cserébe egy névre szóló emléklapot kapnak az örökbefogadók, illetve az állatok világnapja alkalmából október 4-én 4 fő részére ingyenes belépést az állatkertbe. Azok akik 25000 Ft felett adományoznak pedig kikerül a nevük a kiválasztott állat kifutója mellé.

Díjtalanul használható játszópark áll rendelkezésre a gyerekeknek (körhinta és ugrálóvár kivételével). A parkolás biztosított és teljesen ingyenes.
Büfé üzemel, ahol lehet venni zoo csemegét, azzal lehet etetni az állatokat. Ezen felül lovaglásra is van lehetősége az idelátogatóknak.

A belépődíjak az alábbiak szerint alakultak: 2 éves kortól 18 éves korig 1000 Ft/fő, csoportos jegyár 900 Ft/fő (15 főtől érvényes a csoportos jegyár).
Diákoknak (diákigazolvánnyal) 1100 Ft/fő.
Felnőtteknek 1600 Ft/fő , nyugdíjasoknak pedig 1100Ft/fő. 15 főtől a csoportos jegy ára 1100 Ft/fő.

Érdemes regisztrálni az állatkert oldalára, hiszen a friss híreket azon keresztül kapják meg a regisztrált felhasználók.

A nem mindennapi élménypark könnyen megközelíthető Budapestről, hiszen csak 80 km távolságra van. Akár autóval akár busszal érkezők is 1 óra- 1 óra 10 perc alatt eljutnak a gyöngyösi állatkertbe.

Bővebb infó és támogatási lehetőség: https://gyongyos-zoo.hu/

Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 szavazat)