Fantasztikus utazás a színpadon: a 80 éves kis herceg látványos kalandjai

Idén ünnepli 80. évfordulóját minden idők egyik legkeresettebb és több nyelvre lefordított könyve, A kis herceg. Ezen különleges alkalmat méltó módon ünnepli a Broadway Entertainment Group legújabb színpadi remekműve, melyet a kritikusok magával ragadóan varázslatosnak és kiválónak ítéltek. A látványos előadást az Erkel Színházban tekinthetjük meg február 14 és 18. között, összesen hét alkalommal.

A színpadi adaptáció február 14-től Budapesten is látható lesz, követve a Párizs, Sydney és Dubaj bemutatkozását. A Broadway-n pedig egy teljes szezonban, minden előadás telt házas volt. Az új produkcióban a legmodernebb videomapping technológia is helyet kap, életre keltve ezt a klasszikus kalandtörténetet a színpadon.
Nem érdemes kihagyni ezt az egyedülálló show-t, amely mélyen megérinti a néző szívét!

„Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé” – nyilatkozta az előadásról Anne Tournié rendező.

A történet

A Szaharában, ezer mérföldnyire minden lakott helytől, a pilóta kényszerleszállást hajt végre. Egy kulacs ivóvízzel, mindössze egy hétig elegendő vízforrás nélkül küszködik a sivatagi magányban. Szomjúságában és elszigeteltségében váratlan fordulat következik be, amikor a titokzatos aranyhajú kisfiú, a kis herceg, váratlanul felbukkan. A pilóta, akinek az élete már a félidejénél jár, a kis herceg által találkozik gyermekkori önmagával. Ebben az életszakaszban ráébred arra, hogy az álmai, amelyek a halhatatlanság és a különlegesség körül fonódnak, csupán illúziók. Azonban, ahogy közelebbről megismeri a kis herceget, rádöbben arra az igazságra, hogy valódi értelmet az emberi kapcsolatok, a szerelem, a barátság és a mások iránti felelősségvállalás adnak az életnek.

Antoine de Saint-Exupéry világhírű meseregénye olyan tanítással ajándékoz meg minket, amely minden életkorban és válságban segít túljutni. A történet kiemeli az emberi kapcsolatok és az érzelmek fontosságát, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy mind gyermekként, mind felnőttként megtanuljuk, mi az, ami valóban értelmet ad az életünknek.

A kis herceget világszerte generációk kedvelik. Az eredeti regényt 250 nyelvre fordították le, és bármennyire hihetetlen, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. Az örökérvényű, klasszikus mű csodálatos színházi adaptációja sokakat megtanított arra, hogy „ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”.

A különleges előadás a budapesti Erkel Színházban látható francia nyelven, magyar feliratozással. A jegyek a www.thelittleprincetour.eu oldalon kaphatók. 5 év alatti gyerekek felnőtt kísérőik ölében ülve követhetik az előadást, számukra a belépés ingyenes. Az előadást két felvonásban tekinthető meg, melyek 45 és 40 percesek, köztük 20 perc szünettel.

További információk a www.thelittleprincetour.eu oldalon találhatók.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)