Érdekes képek a nagyvilágból – fotók a fiatal II. Erzsébet királynőről

Nagy-Britannia uralkodója a legtöbbünk fejében idős nagymamaként jelenik meg, pedig a helyzet az, hogy a királynő, II. Erzsébet is volt egykoron fiatal. Sőt, gyönyörű fiatal lány volt..II. Erzsébet királynő 1926. április 21-én született Londonban, Elizabeth Alexandr Mary Windsdor néven, testvére a később hedonista életmódot folytató Margit, pedig négy évvel később 1930-ban látta meg a napvilágot.

Érdekes képek (lásd: fotóink!) a nagyvilágból, lássuk milyen volt a királynő élete hajnalán.

Erzsébet életének első tíz évében valószínűleg nem is sejtette, hogy egyszer majd ő lesz a britek királynője, amikor azonban nagybátyja lemondott a trónról és édesapja lépett a helyére, akkor kezdett tudatosulni az ifjú hercegnőben, hogy egyszer bizony az ő fejére kerül majd a korona. Érdekes képek a nagyvilágból sorozatunkban ezért is kapott helyett a hamarosan 94 éves uralkodó, hiszen korai élete izgalmakkal teli volt, melyről nemrégiben a Netflix saját gyártású sorozata is tanúbizonyságot tett.

Erzsébet királynő 1963-ban:

A hercegnő még kamasz volt, amikor kitört a második világháború, ahol is segédszerelőként, illetve tehergépkocsi vezetőként ő is csatlakozott a fegyveres erőkhöz. Ezzel ő volt a brit királyi család egyetlen női tagja, aki ezt megtette. Erzsébet 1947-ben ment feleségül harmad unokatestvéréhez, Fülöp görög és dán herceghez, akibe még nagyon fiatalon szeretett bele. A frigy kedvéért Fülöp lemondott minden címéről, sőt az anglikán vallást is felvette, ezenfelül pedig megkapta a brit állampolgárságot és az Edinburgh hercege címet is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)