Egy szép zuhanyfüggöny, ami feldobja a fürdőszobát

Mindenki mást szeret. Van, aki imád fürdeni, van, aki a zuhanyozást részesíti előnyben. Bárhogy is legyen, a fürdés, tusolás csak akkor lesz igazi élmény, ha minden körülmény adott az otthoni wellnessélményhez. A zuhanyfüggöny hasznosságát nehezen lehet megkérdőjelezni, hiszen alapvetően egy olyan kiegészítőről van szó, ami megakadályozza, hogy a vízcseppek a padlóra vagy a fürdőszoba bútorokra kerüljenek. Másrészt viszont esztétikai szerepet is betölt, ugyanis viszonylag nagy felületet képez.

Milyen előnye van még egy zuhanyfüggönynek?

Tény, hogy nem mindenki használ zuhanyfüggönyt. Pedig nemcsak abban nyújt segítséget, hogy ne ázzon el fürdés, tusolás közben a teljes fürdőszoba, hanem a hőt is megtartja. Sokan vannak, akik a vízfogyasztás mérséklése céljából elzárják a csapokat, amikor bekenik magukat a tusfürdővel, vagy amikor megmossák a hajukat. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesz a függöny, hiszen jobb hőérzetet biztosít számukra. Ennek köszönhetően pedig, nem fáznak meg a hőmérsékletkülönbség miatt.

A zuhanyfüggöny használata

A függöny felhelyezését követően alapvetően nincs más teendő, mint elhúzni, amikor befekszik a kádba vagy beáll a zuhanyfülkébe. Időnként azonban érdemes tisztítani, hogy sokáig szép maradjon és a fürdőszoba díszeként szolgáljon. Amint a függöny nedves lesz, a baktériumok kedvelt táptalajává válik, így a rendszeres tisztításról semmiképp sem érdemes megfeledkezni. A függönyöket anyagtól függően többféleképpen is meg lehet szabadítani a szennyeződésektől. Vannak, amikhez a kézi mosás javasolt, de olyanok is vannak, amelyek esetében lehetőség van a beáztatásra, illetve a mosógépben történő tisztításra is.

A megfelelő zuhanyfüggöny kiválasztása

A favi.hu oldalon zuhanyfüggöny áll rendelkezésre. Ezek anyagban, méretben, színben és mintában is nagyon különbözőek. A gazdag választék lehetővé teszi, hogy mindenki azt a változatot szerezhesse be, amelyik a leginkább megfelel az egyéni elképzeléseinek. Vásárlás előtt érdemes számításba venni a fürdőszoba stílusát, színvilágát, hiszen mindig annak megfelelően kell kiválasztani a kiegészítőket. A minimalista, fekete-fehér színvilágú környezetbe a letisztultságot, modern eleganciát képviselő változatok illenek a leginkább. A bohókásabb, esetleg fából készülő bútorok mellett viszont, a színesebb, vidámabb függönyök is nagyon jól mutatnak. A lehetőségek tárháza nagyon széles, még az olyan különleges változatok is elérhetőek, mint a sima fekete, a feliratos, a Pop Art stílusú vagy a Hawaii tengerpartot idéző zuhanyfüggöny.

Így dekoráld ki a fürdőszobádat

A fürdőszoba fontos szerepet tölt be a lakásban. Itt kezdjük a rohanó hétköznapokat, nap végén pedig itt pihenünk meg egy kád meleg vízben. Ezért is fontos, hogy a fürdőszobánkat szépen és stílusosan dekoráljuk – legyen az bármekkora. Íme néhány ötlet annak érdekében, hogy a te fürdőd is mesésen nézzen ki!

Mindig trendi: a zuhanyfüggöny

A zuhanyfüggöny remek eszköz a dekorálásra, hiszen nagyon könnyű beszerezni és lecserélni. Elsődleges funkciója természetesen, hogy tusoláskor ne árasszuk el vízzel a fürdőszobát, de emellett fontos szerepet tölt be esztétikai szempontból is. Mivel a zuhanyfüggöny nagyméretű anyag, így igen domináns része a fürdőszobának. Ez azért előnyös, mert ha nincs kidekorálva a fürdő, akkor egy jól kiválasztott zuhanyfüggöny szempillantás alatt feldobja a teret. Ma már számos trendi minta közül választhatsz, így igazán modern kinézetű lesz a zuhanyzód!

Tipp: Válassz fekete vagy arany színű zuhanyrudat, így még trendibb lesz a fürdőd!

Növények és még több zöld!

Bár elsőre szokatlannak tűnhet, azonban növényekkel feldobni a fürdőszobát nagyon trendi és praktikus dolog! Remekül feldobja a szoba hangulatát néhány jól elhelyezett növény, sőt, még akár egy dzsungel hangulatát is megidézheted! Válassz olyan növényeket, amelyek jól bírják a párás, meleg levegőt! Jó ötlet például az orchidea vagy a kaktusz választása a fürdőbe!

Pihe puha szőnyeg

A fürdőszoba egyik legalapvetőbb kiegészítője egy szőnyeg, amely amellett, hogy praktikus, remekül feldobja a teret. Érdemes hosszú szálú szőnyeget választani az extra puhaságért! Amennyiben zuhanyfüggönyt használsz a zuhanynál, válassz ahhoz passzoló szőnyeget a teljes összhang érdekében! Nem muszáj azonos színekhez ragaszkodni, de ügyeljünk arra, hogy a minták és az árnyalatok harmonizáljanak egymással! Cserélgesd a szőnyeget és a zuhanyfüggönyt szezonálisan, így sosem lesz unalmas a berendezés!

Kosarak és nyitott tárolók

A fürdőszobai tárolást gyakran nehéz praktikusan megoldani, hiszen legtöbbször kevés hellyel kell gazdálkodnunk. Ezért érdemes a polcokat és a szekrényeket jól kihasználni. Ha nyitott polcokat vagy akasztókat használunk, helyezzünk el rajtuk kosarakat, így sokkal rendezettebb lesz az összhatás! A kosarak nem csak praktikusak, hanem szuperül szolgálnak esztétikai célokat is!

Találd meg amit keresel a FAVI bútorkeresőn!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)