Egy csőtörés derékba törheti az örömteli utazást, vagy mégsem?

A kimozdulás, legyen szó nyaralásról, kisebb kirándulásról vagy üzleti útról többnyire izgatottságot és várakozást hoz magával. Az előkészületek már ideje korán megkezdődnek. A pakolás némi “sakkozással” ugyan, de sikeresen megoldódik. Aztán kalap, kabát, ahogy szokták mondani és indulhat a szórakozás. Vagy mégsem?

Ablakok, ajtók, villanykapcsolók rendben, vagy valamit elfelejtettem?

Mielőtt bezárulna az otthon ajtaja és kezdetét venné a vakáció, a lakás igényel némi átnézést és felkészítést. A nyílászárók alapos bezárásán túl, a szobanövények megöntözésén keresztül számtalan teendő áll sorban, figyelemért ácsingózva.

A nagy “tolakodásban” könnyen kimaradhat egy-egy mozdulat, ami azonban komolyan megbosszulhatja önmagát. Hogy mire gondolunk? A vízfőcsap elzárására.

A lakás percek alatt elárasztható!

Csőtörés esetén gyakorlatilag másodpercek leforgása alatt mindent elönthet a kiömlő víz, ami aztán a lakás épségét veszélyezteti. Ráadásul nagyon nem mellékes, hogy mikor derül ki a probléma. Ha a szomszéd telefonál, hogy csöpög a plafonból a víz, az több, mint késő. Márpedig, ha a magára hagyott háztartásra senki sem ügyel, akkor még ez is megtörténhet.

A legtöbben legyintenek egyet erre az eshetőségre, mondván nincsen túl sok realitása annak, hogy épp akkor következzen be a vizes katasztrófa, amikor a nyaralás is beköszönt. Ám a statisztikák és a tapasztalatok számai ennek épp az ellenkezőjéről tanúskodnak. S a károk minden esetben jelentősek.

Ha egy egyszerű és tudatos mozdulattal mindez megelőzhető, akkor nincsen értelme hezitálni, a főcsapot el kell zárni.

A rendszeres ellenőriztetés megtérülő befektetés!

A vizes blokkok karbantartása, némi képzavarral élve nem tűzoltást jelent. Tehát nem az a megfelelő hozzáállás, hogy a szerelő telefonszáma csak a bajban kerül elő. Az optimális mentalitás támogatja a prevenció érdekében a folyamatos kontrollt.

Ez a fajta gondolkodás egyébként mindkét fél számára hasznot hajt. Hiszen a kisebb gubancok azonnal kijavíthatóak, míg a nagyobb problémák egy az egyben kivédhetőek.

Természetesen képtelenség minden helyzetet előre meglátni, kitalálni és kizárni. Viszont kis ráfordítással óriási haszon nyerhető.

Ráérünk foglalkozni vele, ha hazaértünk?!

Csöpög a csap? Szivárog a mosogató? Folyik a tartály? Sebaj, ha eddig nem volt gond, hát pár nap alatt biztosan nem történik semmi.

Azért ebben jobb nem biztosnak lenni. A háztartás apró-cseprő vizes fennakadásait nem érdemes magukra hagyni, egyetlen napra sem. Így még az elutazás előtt ildomos orvosolni a vizes blokkok betegségeit, melyek így garantáltan nem okoznak ribilliót a vakáció kellős közepén.

Ehhez nem kell más, mint egy kis odafigyelés és persze előre időpont egyeztetés a vízszerelővel . Bennünket kereshetsz bátran: 06 20 491 7949

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)