Csoda és képzelet: Garden of Lights Budapesten, a Füvészkertben

Budapestre végre megérkezett a varázslatos Garden of Lights multimédia-kiállítás, amelynek központi témája az Alice Csodaországban és a 250 éves Füvészkert mesés világa. Ebben a mesebeli birodalomban Nyuszi a vezetőnk, aki egy különleges kalandra kalauzol el bennünket. A Garden of Lights és a Füvészkert közös szervezésében egyszerűen elbűvölő élmények várják itt a kicsiket és nagyokat egészen 2024 tavaszáig.

Fényshow az Alice csodaországban témájára

Kövessük a fényeket, amint Nyuszi barlangján átzuhanunk, hogy részt vegyünk ebben a csodálatos kalandban. Találkozzunk a vigyorgó Macskával, aki a képzelet hatalmáról mesél, és rádöbbent, hogy semmi sem lehetetlen. Beszélgessünk a Hernyóval, aki felfedi a képzelet határtalan lehetőségeit. Tapasztaljuk meg, hogy fantázia nélkül milyen sivár lenne a világ, miközben egy őrült teapartin veszünk részt. A kirándulás végén segítsünk a Szív Királynőnek visszaszerezni elveszett képzelőerejét.

A Garden of Lights különleges, mert a budapesti Füvészkert gyönyörű botanikus kertjében található. A kiállítás egyedülálló módon ötvözi a fény- és hangjátékot a természet szépségével, és amint belépünk, káprázatos világba csöppenünk. Itt valóban mi is részévé válunk a mesének, és a kert varázslatos világában találjuk magunkat. 500 000 energiatakarékos LED-izzó és több mint 20 000 méternyi fényfüzér varázsolja életre a mese leghihetetlenebb helyszíneit és fordulatait.
Egy hihetetlenül hosszú, 52 méteres fényalagúton átjutva találjuk meg a varázsvilágot, melyet több mint 100 megvilágított fa, 100 installációs elem és 20 fotópont (a telefonokat töltsük fel előtte!) kíséri, hogy garantáltan elmerülhessünk a körülöttünk lévő világban. Az energiatakarékos fénytechnika révén mindez megvalósul, és a LED-izzók sem a környezetnek, sem a növényeknek nem ártanak, hiszen nem bocsátanak ki UV-sugárzást.

Az elképesztő Garden of Lights multimédia-kiállítás eredetileg lengyel – ahol 6 helyszínen is látható – megálmodók műve, akik a „fénymesék” univerzumát kívánták felfedezni, és a világ minden táján megosztani. Ebben a szezonban a kiállítás most – Riga, Belgrád és Bukarest mellett – Budapesten mutatkozik be, és az biztos, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a hideg téli estéken. Nemzetközi szinten már több mint 1.200.000 látogató gyönyörködött benne, és most itt a lehetőség, hogy mi is részese legyünk ennek a csodának.

A látványos és interaktív multimédia-varázslat minden korosztálynak izgalmas perceket nyújt, ne hagyjuk ki!

Jegyek: https://gardenoflights.jegy.hu/dates/tickets/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)