Bangó Margit hungarikum lett

A Sláger TV 2014-es indulása óta minden héten a művészvilág színe-javát vonultatja fel műsoraiban, olyan előadóművészeket, akiket szerte az országban jól ismernek. Bangó Margit, Kossuth-díjas előadóművész már a kezdetek óta a csatorna vezető arca, amire a televíziónál mindenki méltán büszke. Külön öröm, hogy nemrég a klasszikus magyar nóta és az elismert énekesnő is hungarikum lett.

"Az, hogy hungarikum lett a magyar nóta és ennek köszönhetően én is, nagyon megtisztelő visszaigazolás. 17 éves koromtól vittem Magyarország jó hírnevét a világban.  A cigányzenészek voltak azok, akik a nótát életben tartották és átadták évszázadokon keresztül a fiatalságnak” – kezdte Margit.

A művész számára a közönséggel való kapcsolata is kiemelten fontos, ezért úgy gondolja, a díj elnyerése túlmutat egyéni teljesítményén.

„Nemcsak nekem, hanem az országnak is szól ez a kitüntetés. Ez egy közös díj, aminek súlya van és kötelezettségekkel jár. Bárhol is lépek fel itthon vagy a nagyvilágban, mindig ugyanazt adom, nem teszek különbséget. Emellett pedig azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy a magyar nóta ide vezető útja számos zenész érdeme. A 100 Tagú Cigányzenekarral is megkaptam a Hungarikum díjat, akik nagyon sokat tettek a cigányzenéért. Hogy pár nevet említsek: Boros Lajos, Járóka Sándor, ifjabb Rigó Sándor mind ennek a sikernek az előfutárai” – tette hozzá Bangó Margit.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)