AquaDom és Sea Life Berlin – fedezzük fel a mélység titkait!

A multikulturális Berlin vonzza a kalandvágyó és vállalkozó kedvű utazókat, akiket a város egyedülálló kulturális színtere, valamint építészeti és történelmi látnivalói hívogatnak. Aki pedig szeretné közvetlen közelről megcsodálni a cápákat, rájákat, medúzákat és más különleges tengeri élőlényeket, arra az AquaDom és Sea Life komplexumban varázslatos élmény vár. Remek utazás a világ óceánjainak mélyére, Berlin szívében.

Az AquaDom & Sea Life Berlin tele van csodálatos tengeri állatokkal. Tekintsük meg a mesterséges korallzátony körül úszkáló aranyos bohóchalakat, sétáljunk át a víz alatti üvegalagúton, miközben cápák és más halak úszkálnak felettünk.

Az AquaDom egy egyedi és közel 25 méteres akvárium, amely a Radisson Blu Hotel épületében kapott helyet.

Ez a világ legnagyobb és egyedülálló, hengerformájú akváriuma, ami 1500 halnak otthona. A már csak méretei miatt is lenyűgöző akvárium 2004-ben készült el és jelenleg is rendkívül népszerű. Az 1 millió literes óriási akváriumot naponta 3-4 alkalommal tisztítják az erre külön szakképzett búvárok. A hatalmas akvárium érdekessége, hogy lift is van a létesítményben, melyből 360 fokban tekinthetjük meg a csodálatos halakat. 2020-ban az AquaDomot sikeresen felújították és modernizálták. Az elvégzett korszerűsítési munkákhoz a vizet teljesen leeresztették a hatalmas tartályból. Az AquaDom halait ideiglenesen a DomAquarée pincéjében lévő akváriumba szállították. Az alagsorban történik a halak tenyésztése és gondozása, amelyet az AquaDom normál működése során is használnak. Szakértő biológusok és akvaristák nyújtottak támogatást a teljes folyamat során.

Víz alatti élmény az egész családnak

Több mint 5000 lenyűgöző lény és 37 faj a mesterséges édes- és sósvizű medencében. Kövessük nyomon a víz folyását a Spree folyótól egészen az Atlanti-óceán mélyéig.

Rája kisokos:

- A ráják öt kopoltyúrésszel rendelkeznek
- Hát- vagy farokúszójuk nincs
- A faroktüskék részben tüskések és mérget tartalmazó mirigyszövet borítja őket. A farok-stílusokat elsősorban a veszélyek elleni védekezésre használják.

Bővebb infó és jegyvásárlás (angolul és németül): https://www.visitsealife.com/berlin/en/tickets/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)