30 éves Buda legnépszerűbb színháza

Indul az új évad az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Karinthy Színházban: Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátruma a hagyományoknak megfelelően szeptember első napján tartja évadnyitóját.

Ezt a kerek évfordulót egyetlen magánszínház sem érte meg korábban, hiszen Bárdos Artúr legendás színháza is csak huszonhét esztendőt üzemelt magánkézben. Idén Csurka István egy régebbi tragikomédiája, az Eredeti helyszín indítja az évadot, szeptember 23-án este. A főbb szerepekben Nárai Erika, Egri Márta, Zsurzs Kati, Babicsek Bernát, Mertz Tibor, Sághi Tamás, Lippai László és Balikó Tamás látható. A darabot Böhm György rendezi.

Október végén Fodor László vígjátéka, A templom egere várja a nézőket Karinthy Márton rendezésében. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Mihályi Győző és Schruff Milán lép színpadra. Novemberben tartják a színház 100. bemutatóját, Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című komédiáját tűzik műsorra, amelyet szintén Karinthy Márton rendez.

Januárban krimit láthat a közönség a Karinthyban, Robert Thomas Szegény Dániel című darabját Kővári Katalin állítja színpadra.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is folytatódott a színház felújítása és bővítése. Tavalyelőtt forgószínpadot építettek be, a múlt évben légkondicionálót kapott a nézőtér, valamint nagyobb lett az előtér, aminek köszönhetően új helyre költözött a ruhatár, valamint sokkal nagyobb és világosabb lett a nézőket fogadó előcsarnok.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)