West Side Story

Az 1957-es eredeti Broadway produkció és az 1961-es filmváltozat - minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje – után most ismert színészek és újonc táncosok csatlakoztak a világhírű Steven Spielberghez és stábjához, hogy az eredeti, szeretett West Side Story színpadi musical remakjét ismét a mozikba hozza.

A történet New York West Side negyedében játszódik, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A Jets, a második generációs amerikai tinikből álló banda és a Puerto Ricó-i immigráns fiatalok bandája, a Cápák közötti feszültség a végsőkig fokozódott.

Mindennaposak az utcai összetűzések, és kitörni készül a bandaháború. A két csapat vezetői találkozóra készülnek, ahol megbeszélhetik egy utolsó nagy leszámolás részleteit. A győztes mindent visz – lesz a jelszó. Csakhogy a szerelem megváltoztatja az eseményeket. A Jets egyik alapítója, Tony ugyanis szemet vetett a Cápák vezetője, Bernardo gyönyörű húgára, Mariára. Szerelmük azonban – akárcsak a népszerű Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik.

Hat évtized elteltével a West Side Story még mindig mozgékonynak és sportosnak és éles, pezsgő modernnek tűnik., elegánsan egyensúlyozva a hollywoodi musical múltja és jövője között.

Bemutató: 
csü., 2021/12/09
Rendező: 
Steven Spielberg
Szereplők: 
Rita Moreno, Ansel Elgort, Corey Stoll, Maddie Ziegler, Kyle Allen, Jamila Velazquez
Forgalmazó: 
Fórum Hungary
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)