Űrvihar

Eredeti cím: 
Geostorm

Az elmúlt évek legnagyobb szabású filmjei, a Csillagkapu, A Függetlenség Napja mindkét része, a Godzilla és még számos látványos film producere készíti a filmet, amelyet hatalmas költségvetése, különleges látványvilága és izgalmas története tesz emlékezetessé.

Mi lenne, ha a szélsőséges időjárás és a természeti katasztrófák a múltba vesztek volna? Ha a tudósok megoldást találtak volna ezekre a problémákra? Ha a világ vezetői össze tudtak volna fogni, hogy békét teremtsenek a Földön? Fenntartható lenne ez? Pontosabban: meddig tartana? Minden érintett ellen tudna állni a kísértésnek, hogy átvegye az irányítást? Mi történik, ha ez a hatalom rossz kezekbe kerül és a béke eszközéből fegyvert csinálnak, amellyel elszabadítják a poklot a Földön?

A klímaváltozás biztos és elkerülhetetlen. És semmi kétség: a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrűt, amelynek különleges geotechnológiai megoldásai elháríthatják a természetet fenyegető veszélyeket. A rendszer két éve üzemel sikeresen. Ám egy műszaki hiba átalakítja a műholdhálózat működését, és ami eddig a világunk túlélését biztosította, most a gyilkosává lehet. Az ember önmagánál hatalmasabb szerkezetet alkotott, és az most maga alá is gyűri.
Egy magányos űrhajós (Gerad Butler) azonban feljut a műholdakhoz. Ha ő idejében meg tudja oldani a helyzetet, az emberiség ismét megússza. Csakhogy közben idelenn is működésbe lép egy szörnyű terv, ami a Földön és az égen is újabb veszélyeket hozhat…

Bemutató: 
csü., 2017/10/19
Rendező: 
Dean Devlin
Szereplők: 
Gerarad Butler, Katheryn Winnick, Andy Garcia, Ed Harris, Abbie Cornish, Jim Sturgess
Forgalmazó: 
InterCom
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)