Turbó

Eredeti cím: 
Turbo

A film eredeti ötlete David Soren-től származik, akinek ez az első ívben megrendezett egész estés animációs filmje. A mozi története egy csigáról szól, aki arról álmodik, hogy ő legyen a világ leggyorsabb csigája, és egy nap - csodával határos módon - az álma valóra válik.

Theo alias Turbó, egy hétköznapi kerti csiga, aki arról álmodozik, hogy a világ egyik leggyorsabb versenyzője válhasson belőle, akárcsak nagy példaképe, a többszörös Indianapolis 500-as bajnok, Guy Gagne. Megszállottsággal felérő, lehetetlen álma azonban, gyorsaságra után, kirekeszti a lassú és megfontoltan haladó csigaközösségből, és állandóan rossz fényt vett idősebb bátyára, Chet-re is. Turbó kétségbeesetten szeretne meneküli a csigatempójú életmódból, amelyben él, ezt bebizonyítva, megpróbál megmenteni egy díjnyertes paradicsomot, egy fűnyíró elől, ami csaknem végzetes következményekkel jár reá nézve, s végül Chet-nek kell őt megmentenie.

Az esetet követően Theo egy autópályára vándorol, ahol az autóforgalmat csodálva, azt kívánja, az égen felbukkanó első csillagtól, bár ő is ilyen gyors lehetne. Hirtelen egy utcaverseny kellős közepén találja magát, ahol miután, belezuhan egy versenyautó motorjába, a DNS-ébe határtalan mennyiségű dinitrogén-oxid épül bele. Bár Theo megússza a kalandot, és épségben visszatér a kertbe, rövidesen váratlan, új képességeket fedez fel önmagában, mint, hogy képes a szemével világítani, mint a fényszórók, a háza hátsólámpaként világít, s a szájából zene szól, mint egy autórádióból.

Rövidesen arra is rájön, hogy balesetének hála, hihetetlen sebességre tett szert, ám új képességének legelső demonstrálása csaknem letarolja az egész kertet. Ennek következtében, őt és Chet-et kirúgják a csigaközösségből. Nem sokkal később Chet-et elragadja néhány varjú, ám Theónak sikerül őt megmentenie, miközben mindketten, egy lepukkant plázánál kötnek ki, ahol Tito, egy fiatalember, taco furgon vezetője talál rájuk, és magával viszi őket. A két testvér rövidesen egy csigaversenyre kerül, egy csapat versenycsiga közé, amit Tito rendez a pláza dolgozóinak. Theo lenyűgözi, mind az embereket, és a versenycsigákat egyaránt, páratlan képességével, és a versenycsigák vezetője Ostor felajánlja neki, hogy csatlakozzon a csapatukhoz, aminek a tagjai mind nagyon vagány csigákból áll.

Bemutató: 
csü., 2013/10/17
Rendező: 
David Soren
Szereplők: 
Eredeti hangok: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Luis Guzmán, Bill Hader, Richard Jenkins, Ken Jeong, Michelle Rodriguez, Maya Rudolph, Snoop Dogg, Samuel L. Jackson
Forgalmazó: 
InterCom
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)