Személyiségtolvaj

Eredeti cím: 
Identity Thief

Jason Bateman és Melissa McCartney a főszereplői ennek a fergeteges vígjátéknak, melyben egy átlagember extrém lépésekre kényszerül, hogy tisztázza a nevét. Miután ellopják a személyazonosságát, rá kell jönnie, milyen őrületté fajulhat az elveszített hitel visszaszerzése.

A Személyiségtolvajban egy átlagember őrült kalandokba keveredik, miután ellopták a személyiségét. Kiderül, minden határt át kell hágnia ahhoz, hogy tisztázza magát és helyrebillenjen az egyenlege. Korlátlan kártyahasználat édesíti meg Diana (Melissa McCarthy) életét, aki a floridai Orlando külvárosában a plázák hercegnőjeként azt visz haza a polcokról, amit csak szeszélye megkíván. A bökkenő csak az, hogy a kártya, amit bevásárló körútjain használ, egy másik ember nevére szól: az illető Sandy Bigelow Patterson ügyfélkapcsolati menedzser (Jason Bateman), aki fél kontinenssel odébb, a coloradói Denverben él.

A Dianának köszönhetően számos bűncselekménnyel vádolt ártatlan férfi megpróbálja kimagyarázni magát a rendőrségen, de a hatóság legalább annyira korlátolt és túlterhelt, mint amennyire közömbös a tiltakozása iránt. Már csak egy megoldás marad: az igazi Sandy Bigelow Patterson délkeletnek veszi az irányt, hogy elkapja a nőt, aki ámokfutást rendez a nevében. Már csak egy hete maradt ugyanis, és teljesen kicsúszik a talaj a lába alól, ha nem találja meg a szélhámost, akinek full hozzáférése van az életéhez. Az Orlandóból hazafelé tartó 2000 mérföldes úton fenyegetéssel, szép szóval, de tettlegesen bántalmazva is próbálja rávenni a tolvajt, hogy adja vissza a nevét. Helyzetüket bonyolítja, hogy Diana közelmúltbeli tevékenysége miatt többen is üldözik őket.

Igazi sztárparádé vonul fel Bateman és McCarthy mellett. Jon Favreau (Vasember-filmek) játssza Harold Cornish-t, hősünk öntelt, egoista főnökét; Amanda Peet alakítja Trish-t, Sandy elképesztően megértő feleségét, két kislányuk édesanyját; és Robert Patrick formálja meg a nyomkeresőt, aki addig nem nyugszik, míg elő nem keríti Dianát bosszúszomjas munkaadója számára.

Bemutató: 
csü., 2013/02/21
Rendező: 
Seth Gordon
Szereplők: 
Jason Bateman, Melissa McCarthy, Jon Favreau
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)