Fehér éjszaka

Eredeti cím: 
Nuit Blanche / Sleepless Night

Egy éjszaka, egy drogüzlet, két átverés, menekülés, gyermekrablás - egy igazi francia rendőrfilm. Frédéric Jardin egyetlen éjszaka történéseit meséli el: 100 perc, feszített tempóban, tömény akció, váratlan fordulatok. Egy igazi midcult film, ami biztosan a moziszékhez szögezi a nézőt.

Egy piszkos zsaru (Tomer Sisley – Largo Winch megformálója) története, aki megköti élete legnagyobb üzletét, de ezzel egy időben kockára teszi egyetlen fia életét. Az egyik legbefolyásosabb drogbáró, Jose kokóját szállító drogfutárt váratlan támadás éri. A küzdelem során a maszkos rablók kiléte lelepleződik. Kiderül, két zsaru csapott le az értékes szállítmányra, s bár a kokaint megszerzik, az egyikük, Vincent súlyosan megsebesül. Természetesen Jose bosszúja sem marad el, s Vincent-nak egy éjszaka alatt kell a helyzetet megoldania, különben...

Vincent megtalálja legfőbb motivációs forrását- egyetlen fiát és képes érte bármit megtenni, ahogyan a fiú is az apáért, holott a film elején kettejük viszonyát az érdektelenség és passzivitás határozta meg.

A film egyszerre alkalmazza a kortárs filmes és vizuális kultúra legújabb megoldásait, a klasszikus akció filmek feszített cselekményességét és az európai filmekből ismert lélektani motivációk logikáját.

Bemutató: 
csü., 2012/12/06
Rendező: 
Frédéric Jardin
Szereplők: 
Tomer Sisley, Joey Starr, Julien Boisselier, Serge Riaboukine, Laurent Stocker, Samy Seghir, Dominique Bettenfeld, Adel Bencherif, Birol Ünel
Forgalmazó: 
Anjou Lafayette
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)