Éger

Az Éger az író-rendező Nagy Borús Levente első játékfilmje. Az alkotás előzménye a Tantrum című kisjátékfilm, Nagy Zsolt egysnittes monológja, amely szerepelt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos programjában is. A játékfilm egy rendkívüli emberi történet, jutalomjáték valamennyi szereplője számára.

Az adósságot végül mindig meg kell fizetni … Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – tehát egymás életének szerves részei mióta az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti. A féltékenység, irigység és bosszú elkerülhetetlenné teszi a
vérontást, az eseményekben pedig egyaránt központi szerepet játszik egy titokzatos felvétel, a véletlenek összjátéka és a sors keze.

Bemutató: 
csü., 2023/11/16
Rendező: 
Nagy Borús Levente
Szereplők: 
Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge
Forgalmazó: 
Vertigo Média
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)