129

Peter Noel Magyarországon született pedagógusok harmadik gyermekeként. Bár Peter három regénye már megjelent Magyarországon, a "129" az első mozifilmje, amely erőteljes tükör az irányított és kontrollált társadalmunkról.

2063-ban a Medrocorp épületéből menekül a 129-es nevű fiatal katona, akit megismerünk a gondolatai által. A film misztikumát az adja, hogy Orlando álmaiban megjelenik a 129-es katona, és beszél hozzá, megpróbál vele kapcsolatba lépni. A film nagy kérdése tehát az, hogy mi köze van egymáshoz ennek a két embernek, akiket közel 80 év választ el egymástól. Továbbá két ember a jövőből valamiként látja a múltat, és megfigyelik Orlandot. Ez a két ember a múltban is megjelenik. Ugyanígy Orlando felesége, kislánya, öccse és szomszédja a jövőben. A film másik nagy kérdése tehát az, hogy miként láthatják a múltat a jövőből, és miként lehet, hogy ezek az emberek két idősíkban is léteznek? 2063-ban Robert Kovats, a Medrocorp fejlesztési igazgatója meg akarja buktatni a céget. Ezért egy felnőtt robotot készít, Liát, aki a hasonmása a hat éves rákban meghalt kislányának. Robert a Medrocorpról kompromittáló adatokat tölt fel Lia agyába, hogy tönkretegye a vállalatot.

Bemutató: 
csü., 2023/03/02
Rendező: 
Peter Noel
Szereplők: 
Kálloy Molnár Péter, Pikali Gerda, Szabó-Sipos Barnabás, Mészáros András, Molnár Piroska, Orosházi Bernadett, Elek Ferenc, Csuja Imre, Csősz Boglárka
Forgalmazó: 
Romis mozi
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)