Will Smith a Gemini Man c. thrillerben saját maga ellen harcol Budapesten!

A világsztár tavaly hazánkban forgatta a Gemini Man-t – október 10-től látható a honi mozikban. A filmben Smith a 23 éves klónjával harcol és egy nem mindennapi összeesküvést fedez fel. Mivel a főváros mint Budapest szerepel az akciómoziban, a készítők itt is reklámozták a rajongók legnagyobb örömére. A nemzetközi eseményen részt vett az Oscar-díjas Ang Lee és Jerry Bruckheimer producer is. A beszélgetésen természetesen szóba került a színész Lánchidas mászása is.

A magyar fővárost egyre gyakrabban fedezhetjük fel forgatási helyszínként. Most viszont nem Berlint, Párizst vagy Prágát helyettesítette, hanem tényleg Budapest jelent meg a vásznon. Nem beszélve arról, hogy jelen esetben teljesen exkluzív, hogy ilyen nagy költségvetésű filmet még a világpremier előtt Budapesten nézhetnek meg a magyar rajongók. Will Smith tehát két dolog miatt jött ismét Budapestre: megünnepelje szülinapját és reklámozza új filmjét. Megtudtuk tőle, hogy a filmben látható fiatalkori énjét teljes egészében digitálisan hozták létre. Maga is meglepődött, hogy milyen élethű lett a karakter. Elmondta, hogy ez a technika képes arra, hogy a jövőben már elhunyt világklasszis sztárokat is láthatunk újra a vásznon, mint mondjuk Marlon Brando-t. A világsztár megemlítette, hogy a magyar nyelv biztos csodaszép, de számára nagyon nehéz, azért a „köszönöm” szó még megy neki. A többszörösen nagy médiavisszhangot kapott, Lánchídra való mászást azzal magyarázta, hogy egyszerűen kisétált a szállodájából és felmászott a hídra. Sokan azonban úgy vélik, hogy ez egy jól szervezett „akció” volt, de tény, hogy példáját rengetegen követték azóta is.

A film és háttere
Az ötletes, izgalmas és különleges látványvilágú akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését. Hőseinknek később el kell dönteniük, hogy a szívükre vagy a megbízóikra hallgatnak: összefognak vagy teljesítik a küldetést? A film rendezője az Oscar-díjas Ang Lee (Tigris és sárkány, Pi élete), a további szerepekben Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen és Benedict Wong látható.

Ez az új digitális formátum 60 képkocka másodpercenként – még több mint kétszeresére növeli a hagyományos film képátviteli sebességét – így kibővített, teljes és magával ragadó 3D élményt kapunk. A nézőt az akció középpontjába helyezi, miközben úgy érezzük, hogy benne vagyok a történetben. Minden éles; a szereplők közeliek az akciójelenetek meg mintha közvetlenül mellettünk zajlanának. A digitális trükköket – többek közt a fiatal Will Smith-t – a népszerű WETA Digital (Avatar, Bosszúállók: Végjáték, Annabelle) vitte véghez. Lee ragaszkodott a 4K-ban való forgatáshoz, egy teljesen újszerű és nagyon élethű látványvilágot akart létrehozni.

Lényegében tehát, a film nem csupán egy akciófilm, sokkal több annál: egy különleges látványvilágú és atmoszférájú thrillert kapunk remek szereplőkkel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)