Sportolók, akik színészkedtek is – nézzük, kik ők

Az élsportolók életében mindig nehéz a váltás a karrierjük végeztével, vannak akik a szakmában folytatják az életüket, de vannak akik teljesen más vízekre tévednek, és egy új szakmában próbálnak utat törni maguknak. Cristiano Ronaldo nyilatkozta nemrégiben, hogy miután elköszön a futballtól, szívesen kipróbálná magát egy filmben. Ronaldo ezzel nem az első sztársportoló lenne, aki színészi babérokra tör, bőven akadnak elődjei ezen a téren.

Vinnie Jones

Vinnie Jones egy igazi brit nehézfiú, ezt a karaktert hozta a futballpályán és a mozivásznon is. Legnagyobb sportsikere, a Bet365 adatai alapján, az 1987-88-as szezonban megnyert FA-kupa a Wimbledon FC csapatával. Jones ezután több Premier League csapatnál is megfordult, majd 1999-ben a QPR csapatából vonult vissza. A filmvásznon 1998-ban debütált a zseniális Guy Ritchie alkotta A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacsőben, majd Ritchie második filmjében a Blöffben is szerepet kapott. Ezzel a két filmmel elmondhatja azt is Jones, hogy komoly minőségű filmekben kapott szerepeket, amely a további színészi karrierjéről már nem mondható el. Ezután már inkább az idétlen vígjátékok, és a B movie-k maradtak számára.

Carlo Pedersoli / Bud Spencer

Bud Spencert senkinek nem kell bemutatni, azt azonban biztos kevesebben tudják, hogy a filmezés előtt komoly sportkarriert futott be. Többszörös olasz bajnok úszó, az 1950-es Európa Bajnokságon pedig 4.helyezést ért el az olasz vízilabda-válogatottal, az 1xBet Sportfogadás adatai alapján. Az aktív sportolást 1967-ben hagyta abba, ebben az évben írta alá az első hollywoodi szerződését. Az Isten megbocsát, én nem című filmben került először össze Terence Hill-lel, és innentől elválaszthatatlanok lettek egymástól. A legendás páros a kezdetben spagettiwesterneket forgatott, majd a műfaj haldoklása után megtalálták az igazi útjukat a pofozkodós vígjátékokban. Ekkor jöttek olyan filmek, mint Az ördög jobb és bal keze, a Különben dühbe jövünk, a Kincs ami nincs. Bud Spencer tehát az élsport után, egy nagyon komoly életművet tudott lerakni a filmvásznon.

Shaquille O'neal

Shaq-nél nem is kérdés, hogy a sportkarrierjében képviselt nagyobb minőséget. 1992-ben az 1. helyen draftolta az Orlando Magic csapata, ahol 4 évet lehúzott, ezután került a Los Angeles Lakershez, ahol karrierje a csúcsra ért. A Lakers-szel 3 bajnoki címet nyert zsinórban 2000-2002 között, 2000-ben MVP-nek is megválasztották a tarthatatlan centert és mindháromszor a Finals MVP címet is megnyerte. Ezután a Miami Heat csapatához szerződött, ahol 2006-ban 4. bajnoki címét is megnyerte. 2011-ben vonult vissza 15-szörös All-Star-ként. O'neal egy igazi mókamester volt, és a kosárlabda mellett lekötötték más dolgok is, rapperként és színészként is debütált a 90-es években. Első filmje a Csont nélkül volt, és ezután is több sorozatban és filmben is feltűnt.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (3 szavazat)