Időutazós sci-fi dráma valódi érzelmekkel

A Coming Out with the Help of Time Machine c. rövidfilm inkább az érzelmekre összpontosít és nem a sci-fi témára. A streaming oldalakon megtekinthető alkotás a díjnyertes indiai, de Los Angelesben élő rendező, Naman Gupta munkája, aki a szokásos „Mi lenne, ha mi történne, ha…” gondolatmenetet egy előbújást-történetbe csempészte bele. A főszereplőt, Karan Sonit, a Deadpool-ból ismerhetjük.

A végzős egyetemi hallgató, Sid úgy dönt, hogy időgép (a szerkezet olyan, mint egy okosóra) segítségével egy étteremben szeretne coming outolni a hagyományokhoz hű indiai szüleinek. A kávét kiöntő pincérnőtől az orrvérzésen át a tűzesetig a konyhában a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték, ezért Sid minden egyes alkalommal megnyomja a „reset” gombot, és ezzel elindul minden az elejéről. Amikor végre elmondhatja a szüleinek, hogy egy férfit szeret, nem pedig egy nőt, dühös reakciójuk arra készteti, hogy ismét megnyomja az „újraindítás / visszaállítás” gombot. Sid még számtalan próbálkozás után végre rájön, hogy akárhányszor kezdi elölről, a helyzet elől nincs menekvés, és az időgép segítsége nélkül kell szembenéznie szüleivel. Ezt követően egy mély és érzelmes párbeszéd következik közte és szülei között, amely végül közelebb hozza őket egymáshoz, mint valaha.

Naman Gupta szereti a fikciót a kortárs társadalmi problémákkal keverni, hogy filmjei a szélesebb közönséghez is eljussanak.

A Coming Out With The Help Of A Time Machine egy YouTube videóval kezdődött. Kisfilm egy meleg párról, amely leírja, milyen élményben volt részük indiai szüleiknek. Viszont nem akartam újrafeldolgozást, valami teljesen egyediben gondolkodtam.
Majd egy nap, amikor egy az ebédlőben játszódó időhurkos jelenetben gondolkodtam, emlékeztem erre a sztorira. Ha szeretem a sci-fit, és vegyítem a fikciót a kortárs társadalmi problémákkal, miért ne mesélném el a történetet új megvilágításban... sci-fi módon? Így született meg a rövidfilm ötlete. Számomra a Coming Out With The Help Of A Time Machine lényegében a család és az elfogadás filmje, erős LMBTQ+ és sci-fi mondanivalóval.
- mesélte szerkesztőségünknek az író, rendező.

Gondolkoztam azon, hogy hova mennék, vagy mit változtatnék, ha lenne időgépem, és őszintén szólva, nagyon elégedett vagyok azzal, hogy ahol tartok, és ahogyan mennek a dolgok. Ha választanom kellene, valószínűleg visszamennék megnézni a Led Zeppelint vagy a Queent élőben, és vennék olcsón bitcoint. - tette hozzá.

Jelenleg a filmfesztiválok az egyetlen hely, ahol megtekinthetjük a filmet. A rövidfilm alapján egy tévésorozaton is dolgoznak az alkotók, hogy egyre szélesebb körben is láthassanak ehhez hasonló alkotásokat.

Fotók: a rendező hozzájárulásával.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)