Tad Jones csudálatos kalandjai 3D-ben

Eredeti cím: 
Las aventuras de Tadeo Jones

Tad egy 25 éves chicagói építőmunkás, aki arról álmodozik, hogy egyszer az lehet, mely apja is lenni akart: régész. Ted munka közben is mindig „rejtett kincsekre” vadászik az építkezéseken. Igazából még több kalandot akar, mint egy egyszerű régész. Arra vágyik, hogy kedvenc hőse, a világhírű felfedező, Max Mordon, nyomdokaiba lépjen. A film 3D-ben igazi kalandot kínál!

A lehetőség, hogy Tad álmait valóra váltsa, hirtelen az útjába pottyan, mikor barátja, Professzor Humbert, egy híres régész, aki amúgy apja mentora is volt, egy misztikus kőtábla felét kaparintja meg egy kollégájától, aki egy feltárást irányít a Machu Pichu-nál. Humbert tudja, hogy a tábla kulcsfontosságú az elveszett város, Paititi, és annak aranynál is értékesebb kincsei megtaláláshoz, és úgy sejti, hogy kollégája, Professzor Lavrof, a közvetlen közelében van egy hatalmas régészeti felfedezésnek – és veszélyben van. Ahogy Professzor Humbert a repülőtér felé igyekszik, hogy kollégája segítségére induljon, egy szerencsétlen baleset éri. Tad-et, aki vele volt a repülőtérre vezető úton, véletlenül összetévesztik Professzor Humbert-tel, és ezt kihasználva, a helyébe lép.

Álmokkal teli, de nem félelmektől mentesen - beleértve a repüléstől és a múmiáktól való félelmét - Tad és kutyája, Jeff, Cuzcoba repül, azonban leszállás után nem sokkal rájön, hogy Professzor Hubertet nem csak barátai várták…

Díjak:
Goya-díj 2013.: Legjobb animációs film, Goya-díj 2013.: Legjobb elsıfilmes,
Goya-díj 2013.: Legjobb forgatókönyv; Gaudí-díj 2013.: Legjobb animációs film, Gaudídíj
2013.: Legjobb vizuális effektek

Bemutató: 
csü., 2013/04/18
Rendező: 
Enrique Gato
Szereplők: 
Meritxell Ané, Óscar Barberán, Carles Canut
Szereplők: 
Magyar hangok: Galambos Péter, Csöre Gábor, Papp János, Németh Borbála, Kerekes József
Forgalmazó: 
Parlux Entertainment
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)