Dredd 3D

A Dredd sci-fi akciófilm, melyet Pete Travis rendezett. A producer és forgatókönyv író Alex Garland. A brit produkció alapjául a 2000 AD tréfás rajzsorozata, a Dredd bíró, szolgált. A címszereplőt John Wagner és Carlos Ezquerra alkotta meg. Karl Urban játssza Dredd bírót, aki egy törvény-végrehajtó, és akinek bírói, esküdtszéki és ítélet végrehajtói hatásköre is van a hatalmas disztópikus világvárosban.

Mega City One egy poszt-apokaliptikus szeméttelepen fekszik. Dredd-nek és tapasztalatlan segítőjének, Judge Anderson - nak (Olivia Thirlby), rendet kell tenniük a lakók között egy 200 emeletes felhőkarcoló háztömb esetében. A lakók közé tartozik Ma-Ma (Lena Headey) is, aki egy drogbáró, és nem éppen könnyű vele szót érteni. Az egyetlen rendfenntartó erőt a Bírók képezik, akik egyszerre látják el a rendőrök, bírók, esküdtszékek és ítéletvégrehajtók feladatát. A főbíró megbízza Dredd bírót az újonc Anderson bíró értékelésével. Habár Anderson megbukott az alapvető bírói alkalmassági vizsgán, olyan médium-szerű pszichikai képességekkel rendelkezik, amilyet még nem láttak, így a főbíró ragaszkodik hozzá, hogy nekik dolgozzon.

Garland 2006-ban kezdte el írni a forgatókönyvet, de egy az 1995-ös Dredd Bíró mozitól független, új Dredd Bíró adaptáció készítéséről egészen 2008 decemberéig nem szólt a fáma. A 3D kamerás forgatás 2010 novemberében kezdődött Fokvárosban és Johannesburgban.

Bemutató: 
csü., 2013/01/10
Rendező: 
Pete Travis
Szereplők: 
Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey
Forgalmazó: 
Parlux Entertainment
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)