Az Acélember

Eredeti cím: 
Man of Steel

A legutóbbi Superman mozi után látott napvilágot a hír, hogy egy teljes másmilyen szuperhősös film fog születni. Az Acélember-t nem bízták a véletlenre! A rendezői székben Zack Snyder a producerek között pedig Christopher Nolan. Egy biztos ez a sci-fi nem mese, hanem egy másik megvilágításba helyezi az ismert szuperhőst, amelynek kalandjait 3D-ben, 2D-ben és IMAX 3D-ben is követhetjük.

Clark Kent/Kal-El (Henry Cavill) huszonéves ifjú újságíró, aki minden képzeletet felülmúló képességei miatt idegennek érzi magát az emberek között. Hosszú évekkel ezelőtt érkezett a távoli és hihetetlenül fejlett Kripton bolygóról, és egyre többet foglalkoztatja a kérdés, amire senkiről sem kapott választ: Miért vagyok itt? Fogadott szülei Martha (Diane Lane) és Jonathan Kent (Kevin Costner) útmutatásaival Clark lassan ráébred, hogy különleges képességei miatt rengeteg nehéz döntés kell majd meghoznia. Amikor a világnak a legnagyobb szüksége lenne a stabilitásra, egy minden eddiginél nagyobb fenyegetés üti fel a fejét, és Clark-nak kell a hőssé válnia, aki megvédi az embereket és reményt kelt a szívekben -így születik meg a sebezhetetlen acélember: azaz, ahogy mindenki ismeri Superman.

Érdekességek:

- Kevin Costner és Diane Lane játsszák Jonathan és Martha Kent-et, vagyis Clark nevelőszüleit.
- A Daily Planet főszerkesztőjét a népszerű Laurence Fishburne formálja meg, aki az egyedüli színesbőrű a karakter megfilmesítése során,
- Jor-El vagyis Superman apját Russel Crowe alakítja. Korábban Sean Penn és Clive Owen neve is felmerült, szerencsére a stúdió jól döntött!

Bemutató: 
csü., 2013/06/20
Rendező: 
Zack Snyder
Szereplők: 
Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne, Antje Traue, Ayelet Zurer, Russell Crowe
Forgalmazó: 
InterCom
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)