Miért olyan népszerűek a filmek?

A filmek – legyen szó családi, sci-fi, fantasy, romantikus, kaland vagy akció filmekről – azért népszerűek, mert szeretjük ezeket nézni és eljuthatunk a mozi segítségével egy fantáziavilágba, illetve elmenekülhetünk saját életünkből, megoszthatunk más érzelmeket, és valaki más bőrébe is bújhatunk.

Sokunk élete nem olyan kalandos vagy elbűvölő, mint a filmekben. Nincs küzdelem egész nap a gonosszal, majd visszamegyünk fényűző penthouse vagy átlagos lakásunkba. Csak iskolába megyünk, megcsináljuk a házi feladatunkat, vagy munkába, illetve home office-ban dolgozunk, eszünk, beszélgetünk a barátainkkal és alszunk. Mondhatni sablonos életünk van. Szükségünk van egy kis izgalomra az életünkben, és a moziban mindezt megtaláljuk.

Az idegen nyelvű filmekkel tanulhatunk is

Az angol nyelvű filmek, főleg a családi, vígjáték és művészfilmek hatékony eszközt jelentenek az angol nyelvtanuláshoz. A magyar szinkronnak nincs párja és szeretjük is a szinkronos alkotásokat moziban, televízióban vagy a streamingen. A hatékony nyelvtanuláshoz azonban elengedhetetlen, ha eredeti nyelven és angol vagy német felirattal nézzük a filmeket. Hatékonyan bővíthetjük a szókincsünket is.

Tájékoztatás, felfedezés és szórakozás a mozi segítségével

A filmek felnyithatják a szemünket. Most a modern technikával a tudósok meg tudják mutatni, hogyan néz ki a világűr. A geológusok pedig, hogyan néz ki a Föld több millió évvel ezelőtt. A filmeken keresztül utazás nélkül megismerhetjük sok más külföldi ország kultúráját és tippeket kaphatunk a következő úticélunkhoz is. Ugyanilyen módon a családi filmeknél mindenki megtalálja a számára fontos mondanivalót, vagy a fantasy filmeknél egy képzeletbeli világot fedezhetünk fel.

Függetlenül attól, hogy a mozi nem a valóság, sokat tanulhatunk például a romantikus filmekből: leginkább azt, hogy mit ne csináljunk az első vagy sokadik randin.

Mindannyian szeretünk sírni és nevetni. A romantikus filmek vagy a művész alkotások érzelmeket adnak és kicsit megmutatják saját világunkat is.

Ha pedig szórakozni szeretnénk vagy igazán kikapcsolódni akkor jöhet a vígjáték vagy sci-fi film és máris elmenekültünk a szürke hétköznapok világából.

Tulajdonképpen a filmek és maga a mozi egy különleges illúzió, hogy ne foglalkozzunk a problémákkal, helyette kapcsolódjunk ki a családi, romantikus vagy sci-fi filmekkel és élvezzük ezt a pár órás illúziót.

Fotó: Unsplash

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)