Élő Queen-koncert az otthonodban – Bohém rapszódia

Freddie Mercury (Rami Malek – Mr. Robot-sorozat) számára minden adott volt, hogy a siker messziről elkerülje, mégis ő lett a világ egyik legkedveltebb énekese. A 4 Oscar®-díjat nyert Bohém rapszódia a Queen és rendkívüli frontembere elképesztő sikertörténetét meséli el. A Queen több volt zenekarnál – egy olyan álmot testesítettek meg, ami máig megihleti a különcöket, az álmodozókat és a zene szerelmeseit. A házimozi változatban pedig DVD-n, BD-n, BD-steelbookban, és digipackben élvezhetjük a nem mindennapi Queen koncertet!

A filmből megismerhetjük továbbá a forradalmi hangzású zenekar üstökösszerű felemelkedését, betekinthetünk Mercury botrányainak részleteibe, majd tanúi lehetünk a Queen dicső újraegyesülésének, amikor is a Live Aid jótékonysági rendezvényén a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adták.

A Bontonfilmnek hála a hangzás mindegyik változaton tökéletes (magyar 5.1-es), (angol 2.0 és DTS-HD-MA 7.1) és számos extrával pakolták tele a korongokat!

Extra DVD-n:
A Live Aid fellépés teljes filmváltozata – magyar felirattal

Extrák BD-n:
Rami Malek Freddie-vé válása
Hangzás és látvány – a kulisszák mögött
A Live Aid koncert újraalkotása
A Live Aid fellépés teljes filmváltozata
Mozielőzetesek (eredeti nyelven)

A film végig vezet minket a Queen történetének főbb mérföldkövein, jókora reflektorfényt irányítva arra, hogyan lesz a zanzibári bevándorló Farokh Bulsara-ból, a földkerekség legnagyobb rockistene, Freddie Mercury. Aki a mozi erőssége, hiszen ez a film félig azon állt vagy bukott, hogy a Freddie-t alakító színész, hogy fog „muzsikálni”. Rami Malek megérdemelten kapott alakításáért Oscar®-díjat. A muzsika pedig elementáris, sodró lendületű és végig magával ragadó, így tulajdonképpen a néző egy koncertélménnyel lesz boldogabb a saját otthonában.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)