Visegrád - az élő középkor városa!

Lenyűgöző panorámájával, híres fellegvárával, a Visegrádi Királyi palotával és múzeumával, lovagi tornabemutatóival felejthetetlen impulzus Visegrád a hazai és a külföldi látogatók számára. Télen-nyáron egyformán vonzó a turisták számára, érkezhetünk hajón, vagy busszal, de autóval a legkényelmesebb - mindig gyönyörű a táj, szállásokkal, kulturális és sportos programokkal várják a vendégeket.

Salamon király legendája

A Fellegvárhoz hasonlóan a Salamon-torony számos esküvői ceremónia színhelye jelenleg is, illetve a hozzá kapcsolódó tornapályán rendezik meg minden év júliusának második hétvégéjén a Palotajátékokat, amely a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának középkori lovagi torna bemutatói. A visegrádi palotáé Európa egyetlen olyan királyi udvara, ahol a lovagi tornapálya ugyanott van, mint évszázadokkal ezelőtt.

A Salamon-toronynak, Visegrád egyik szimbólumának legnagyobb talánya az éppen megtévesztő elnevezése. Salamon király ugyanis semmiképpen sem raboskodhatott a Fellegvár lakótornyában, hiszen Salamon a XI. században volt foglya Visegrádon László királynak, a kettős várrendszer elkészültéről azonban csak 1256-ban ad hírt az első, hivatalos oklevél IV. Béla uralkodásának korából.

500 éves reneszánsz palotakert - A sokoldalú Királyi Palota

A palotát 150 ezren keresik fel évente, érdekesség, hogy a látogatók többsége először életében osztálykiránduláson járt Visegrádon.Tavasszal élő játékos programokat szerveznek évente mintegy 20 ezer diáknak. A palota kertjében a középkori kert növényeinek maradványait találták meg a régészek, amelyeket 2001-ben visszaültettek, így született meg a reneszánsz kert 500 évvel ezelőtti terméseivel. A Palota fő látnivalója a Herkules-kút és maga a Palotakert. A történelem iránt érdeklődők számára a palota látogatása már önmagában is különleges élményt kínál, de az állandó kiállítások és vetítések mellett, igénybe véve a tárlatvezetést, akár egy fél napot is könnyedén el lehet tölteni a közel a nem minden épületek között.

A gyermekek pedig imádni fogják a szomszédos Történelmi játszókertet is. Itt a korabeli játékok mellett több libikóka, hinta és egy különleges labirintus is várja a játszani és felfedezni vágyókat.

Visegrád gasztronómiai kínálatában - Tipp: a Palotaház étterem - elegáns szállodai éttermek, történelmi hangulatú vendéglátóhelyek, és családias kisvendéglők is szerepelnek. Érdemes tehát felfedezni a Dunakanyar népszerű vidékét! Visegrád mindezek mellett igen kedvelt turisztikai célpont is azok számára, akik szívesen kirándulnának az erdőben, a friss levegőn, miközben a Pilis természeti kincseivel ismerkednek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)