Slano - egy kellemes kis dél-horvátországi üdülőhely

Slano kicsike faluja a hasonló nevű öböl öbölben fekszik, amely 37 km-re északra található Dubrovnik városától. Napjainkban is megcsodálhatjuk a régi idők jól megőrzött emlékeit, amelyek büszkén hirdetik a Köztársaság hatalmát, kulturális eredményeit. A helyiek büszkén fogadják a világ minden tájáról érkező látogatókat. Érdemes hát megtervezni az utat egy horvátországi autópályadíj kalkulátor segítségével, és elindulni, felfedezni!

Slano a Dubrovnik Riviéra egyik legszebb helyszíne: egy 2 km hosszú, finom aprókavicsos stranddal, sűrű fenyő- és olajfaligetekkel, illatos fűszernövényekkel, jelentős kulturális hagyományokkal és számos történelmi műemlékkel, az őskortól a közelmúltig. A 15. századból származó Szent Hieronymus ferences templom mind közül a legjelentősebb. A Dubrovnik Köztársaság idejéből látható a Rektori palota és a híres Ohmucevic család nyári rezidenciája is itt található, melynek tagjai között kiváló tengerészek és államférfiak voltak. Slano számos kiváló szállodával rendelkezik, és mára a Dubrovnik Riviéra egyik legjobb turisztikai célpontjává vált. A Slanótól nem messze, a Zavalába vezető úton megcsodálhatjuk a híres Vjetrenica sziklás barlangot is.

A történelem során Slano lakosságának fő bevételi forrása a mezőgazdaság, a halászat és a kereskedelem volt, míg ma a turizmus legfontosabb. Slano területén mindössze két szálloda található, és a legtöbb szállást privát apartmanokban kínálják. Igaz, hogy Slano egy kis hely, de a látogatók számára valóban mindent megad, amire szükségük lehet: gyönyörű strandok, homokos és kavicsos part a fák árnyékában, amelyek egészen a tengerig érnek, rengeteg sportolási lehetőség, számos étterem, vendéglő, kávézó, bárok, gyönyörű természet és kristálytiszta tenger.

Ideális családi nyaralóhely

A Peljesac-félsziget, az Eláfit-szigetek, a Mljet-sziget, a Neretva folyó deltája és Dubrovnik ősi városa közelében Slano tökéletes hely azok számára, akik szeretnék felfedezni a dél-Dalmáciát, egyedülálló gasztronómiáját, történelmi emlékeit, kulturális örökséget. A sekély vizű, gyönyörű strandok és a kiváló infrastruktúra miatt Slano ideális kisgyermekes családok számára is.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)