Minden évszakban érdemes Debrecenbe utazni!

Magyarország második városa, Debrecen egész évben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál az utazni vágyók számára. Nemcsak nyáron, de koraősszel is érdemes felkeresni a cívisvárost, hiszen pezsgő kulturális élettel, ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal és egyedi természetközeli attrakciókkal várja a turistákat.

Kulturális barangolások

Debrecen történelmi belvárosában elképesztő mennyiségű kultúrtörténeti nevezetesség és látnivaló jut szinte minden egyes négyzetméterre. A város jelképének számító Református Nagytemplom tornyából páratlan panoráma nyílik a főutcára és a belváros emblematikus épületeire. Kihagyhatatlan úticél az ország egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező Déri Múzeum, ahol a híres Munkácsy-trilógia is látható, valamint az 1538 óta folyamatosan működő Református Kollégium, melynek izgalmas kiállításai mellett a világ egyik legszebb könyvtárának választott Nagykönyvtár és az országgyűlésnek 1849-ben otthont adó Oratórium nyújt maradandó élményt. A Szabó Magda Emlékház, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Szent Anna Székesegyház és a Pásti utcai zsinagóga szintén megér egy látogatást.

Természetközeli élmények

A belvárostól tízpercnyi távolságra található Nagyerdő számtalan szórakozási lehetőséget kínál a szabadba vágyóknak. A kacskaringózó ösvényeken kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, sétálhat, kerékpározhat a hangulatos sétányokon vagy megmászhatja a Nagyerdei Víztorony kilátóját, ahonnan a lombkoronák fölött gyönyörű kilátás nyílik az erdőre és az egyetemi campusra. A parkban való barangolás mellett számos étterem, fürdőközpont, állatkert, vidámpark, botanikus kert, valamint sportpálya kínál további tartalmas élményeket a Nagyerdőn. Debrecen határát elhagyva a várost körbeölelő Erdőspuszták, valamint a Debrecentől félórányi autóútra található, az UNESCO Világörökség részét képező Hortobágy egyedülálló tájain is érdemes kalandozni.

Kényeztető wellness

Debrecen rekreációs övezetében, a belvárostól tízpercnyi távolságra fekvő Nagyerdő csodálatos természeti környezetében található Aquaticum SPA fürdőközpont bel- és kültéri termálvizes medencékkel, gyógyvízre alapozott kezelésekkel és wellness szolgáltatások széles tárházával, valamint Magyarország legújabb, legmodernebb strandfürdőjével várja a pihenni, regenerálódni vágyókat. A kényelmet és a kikapcsolódást a szálloda- és fürdőkomplexumban egész évben nyitva tartó fedett mediterrán élményfürdő, csúszdapark, termál- és strandfürdő, a szállodából közvetlen átjárással elérhető wellness-centrum és szaunaközpont, valamint a fürdőt körülvevő rekreációs övezet garantálja.

Gasztro-kalandok

Debrecen azon különleges városok egyike, melyek nevéhez étel is párosul. Bár a világon sok helyen árulnak „Debreziner”-t, az igazi, kellemesen lédús és roppanós, hagyományos receptúra alapján készülő kolbászért mégiscsak Debrecenbe kell utazni. A Hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász mellett érdemes megismerkedni az újragondolt hagyományos ételekkel és kézműves finomságokkal – akár a jobbnál jobb éttermekben, akár a trendi street food bárokban, vagy a város gasztrofesztiváljainak egyikén. Ezekből nem lesz hiány a közeljövőben, hiszen szeptember 3. és 5. között a Debrecziner Gourmet Fesztivál, szeptember 17. és 19. között pedig a Debreczeni Zamat Fesztivál pedig nyújt lehetőséget a város gasztronómiai értékeinek megismeréséhez.

További Debrecen élményekért klikk ide: www.visitdebrecen.com
Fotók: VisitDebrecen

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)