London – egy város, ahol önmagad lehetsz!

London, a hat kontinensről származó több mint 7 millió embert tömörítő metropolisz, sokkal többet ad, mint a világhírű turisztikai látványosságok, többek közt a Buckingham-palota, a Westminster Abbey és a Big Ben. Olyan világváros, amelybe bele lehet szeretni. A West End-en legalább egy musicalt vagy színházi előadást érdemes megnézni! Anglia fővárosáról már számos könyvet írtak, így mi csak általánosságban említjük meg a lényeget, tény azonban, hogy Londonban látnivalóból sosincs hiány.

Londont sokan a nagyszerű rockzenei színtér, a számtalan kocsma, valamint a hihetetlenül toleráns és szabad hozzáállása miatt kedvelik. Londonban mindenki önmaga lehet. Nem csoda, hogy olyan nagyszerű legendák éltek itt, mint Jimi Hendrix és Keith Moon. Az étel egy másik pont, amelyet nem szabad levonni a brit főváros felfedezésekor. Ne hagyjuk ki a kínait, vagy egy ízletes fish’n’chips társaságában üljünk le valamelyik park egyikében.

Sokszínű látnivalók

Sétáljunk át a Camden Lock Marketen, és kóstoljuk meg a csodálatos utcai ételeket, vagy nézzünk körül az Old Spitalsfield Marketen, igazi ananászból kortyolgatva a Pina Coladat. A lehetőségek végtelenek, és a több mint 300 beszélt nyelvnek köszönhetően a „világ egy városban” cím igazán találó.

Öt repülőterével, távolsági busz- és vasúti kapcsolataival, valamint Franciaországba induló rendszeres kompjárataival London jó összeköttetéssel rendelkezik Európa többi nagyvárosával. Nagyon menő, és gyakran „London Berlinjének” is emlegetik a Shoreditch művésznegyedet – Ez az a hely, ahol mindenki találkozhat, ha éppen hipszter kávézókat vagy lenyűgöző streetartot keres. Ráadásul felfedezhetjük a vintage üzleteket és lemezboltokat, és az biztos, hogy nem fogunk unatkozni.

A változatos városi séták alkalmával barangoljuk be a fővárost három történelemi útvonalon, a Belgravián, a Temple-n és a Hampsteaden keresztül. Egy fontos szabályt érdemes észben tartani: Londonban mindig van idő megállni egy italra! Az igazi londonit nem fogja érdekelni, ha dél van, és bármilyen hihetetlen, de a kocsmák zsúfoltak!

Tea time: Angliában a teázásnak bizony vannak hagyományai, ezért nyugodtan üljünk be délutáni teára a Claridge's-ben, a nevezetes londoni szállodában, vagy bármelyik elegáns kávézóba.

Ha valami negatívumot keresnénk ezzel a várossal kapcsolatban, illetve az Egyesült Királyságra is vonatkozik, hogy jelentősen drágult, legalábbis, nekünk magyaroknak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)