Liseberg – Európa negyedik legjobb vidámparkja!

A Liseberg egy 1923-ban megnyílt vidámpark, amely Svédország második legnagyobb városának, Göteborgnak a szívében található. Egyik fő látványossága a Helix újgenerációs hullámvasút, emellett a létesítmény nevezetes arról, hogy korábban koncertzenei helyszínként is funkcionált. Fellépett itt többek között Tom Jones, Gwen Stefani vagy a Lukas Graham is. Érdemes kiváltani az All-in-One passt, amely egy teljes napra szól, és minden attrakcióra érvényes.

Több mint szórakozás!

AValkyria nevű hullámvasút 2018 augusztusában nyílt meg. A szerelvények – amelyek 105 km/h sebességgel száguldanak – háromsorosak, soronként hat ülőhellyel. Jelenleg nem szabad táskákat bevinni a ride-ra (a beszállási folyamat felgyorsításának érdekében), és a Valkyria shopban az ingyenes értékmegőrzőt kell használni. De a Valkyria több mint maga a hullámvasút: a főbejárat és az állomás témája is lenyűgöző, készítői sok figyelmet szenteltek a részleteknek. Az esti órákban ez a különleges birodalom valóban életre kel: az alagút kékben izzik, és a menet a még gyorsabb érzést biztosítja.

Liseberg számos más túrának és látnivalónak is otthont ad. További látványosságok, amelyeket meg kell tapasztalni: adrenalinfüggőknek különösen ajánlott az AtmosFear nevű 146 méteres torony, amely 110 km/h-s sebességgel mozog fel és le, valamint a Loke, ami legmagasabb pontján lélegzetelállító 42 méterre emelkedik a levegőbe, és minden irányban mozog. A FlumeRide során egy masszív facsónakkal csúszhatunk le a mesterségesen kialakított vízesésen. A menet 60 km/h gyorsasággal „zuhan” a mélybe. Megtekintésre érdemes még a Balder, amely egy valódi fából készült hullámvasút, és a Gasten Ghost Hotel nevű, fantasztikus témájú kísértetház, élő színészekkel. A Liseberg weboldalán még sok más látnivalót is felfedezhetünk. Mindezek mellett van táncszínpad, a legkisebbek számára pedig a Children’s Paradise és a Rabbit Land jelenthet jó választást.

Idén két új étterem nyílik a Lisebergben. Az 1923-as art deco témájú új étterem visszavezet a terület csaknem 100 éves múltjának kezdeteihez. Az étlap klasszikusokat tartalmaz, a kétszintes szabadtéri teraszról pedig csodálatos kilátás nyílik az egész parkra.
Az újjáépített The Green Room, amely 2015-ben nyílt meg a világ első vegetáriánus vidámparki éttermeként, ma már 100%-ban növényi ételeket kínál. A vendéglátóhely célja, hogy elkerüljük az élelmiszerpazarlást, és úgynevezett „home made” ételekkel kedveskedik a vendégeknek, amelyek elsősorban bio alapanyagokból készülnek.

Ott a helye Európa legjobb vidámparkjai közt!

A legjobb európia vidámparkok listáján Liseberg előtt mindössze a németországi Europa-Parkot, a holland Eftelinget és a spanyol PortAventura Parkot találjuk.
A Helixet Európa második legjobb acél hullámvasútjaként sorolják fel. A Baldert Európa harmadik legjobb fából készült hullámvasútjának, a Loke-ot pedig Európa második legjobb izgalmas látványosságának választották.

Még indulás előtt érdemes letölteni a Liseberg appot, így elkerülhetjük a sorban állást. Ezenkívül további plusz, hogy a park teljes területén díjmentes vezetéknélküli hálózatot tudunk használni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)