Bledi-tó - lélegzetelállító szépség az Alpok oldalán

A Bledi-tó és környéke egy természetes „szórakoztatóközpont”, amely kellemes sétákat és úszási lehetőséget is kínál. Érdemes pár órát szentelni a tó körüli sétákra, hogy minden szögből értékeljük a tó valódi szépségét, beleértve a környező hegyeket, a szikla tetején lévő várat, a fenyveseket és természetesen magát a szigetet. Nyáron a tó vize meleg és ideális a fürdésre. Bérelhetünk kerékpárt vagy kajakot, vagy megkóstolhatjuk a környék krémtortáját (Kremšnita) valamelyik cukrászdában.

A szlovéniai Bledben mindenki talál valami neki valót: bérelhető kerékpárok és evezős csónakok, tenisz és Európa egyik legfestőibb golfpályája. Gyönyörű, gondozott tóparti kertek várják a felfedezőket, ahol rengeteg hely található, ahol leülhetünk és gyönyörködhetünk a kilátásban.

Bledi-tó vára: A tó felett 100 méterrel egy meredek sziklán fekszik a Bledi-tó egyik látványossága, ahonnan panorámás kilátás nyílik a lenyűgöző tájra. A két szinten épült középkori erődítmény kötelező elem a Bledi-tó útvonalon. A 11. századi kastélyt a múzeumi gyűjteménynek otthont adó barokk szárny, egy 16. századi gótikus kápolna, egy nyomda, a borospince és a Gyógynövénytár gazdagítja. A kastély gyalogosan érhető el, követve a három „Grad” jelzésű ösvény egyikét a Várfürdőtől, a Bledec Hostel mögül vagy a neogótikus Szent Márton plébániatemplomtól északra.

Bled-sziget
Bledi-sziget: A varázslatos tó közepén, az apró, könny alakú szigeten áll a gyönyörű barokk Szent Márton zarándoktemplom. Érdemes kibérelni egy gondolát a tó körüli egyik mólóról, és szálljunk ki a monumentális 17. századi lépcsőn. Az ügyes gondolások személyenként körülbelül 12 eurót kérnek, és fél órát hagynak a kis sziget felfedezésére. Másszunk fel a déli lépcső 99 lépcsőjén a haranglábhoz, amelyen található a „kívánságharang”, amelyet a látogatók megkongathatnak, ha szeretnének valamit kívánni. A monda szerint, aki háromszor meghúzza a harangkötelet, annak bizony nagy szerencséje lesz!

A tó körül szinte mindenféle közlekedési eszközzel lehet „kirándulni”, legyen az az autó, kerékpár, roller vagy a helyi gondola.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)