Vígszínház új évadában főszerepet kap az álom!

Ébren álmodunk lesz a színház új évadának szlogenje. Eszenyi Enikő igazgató végre véget vetett a találgatásoknak és közölte, hogy Stohl András és Hevér Gábor csatlakozott a társulathoz, Alföldi Róbert pedig rendezőként vendégeskedik a Danton halála darab kapcsán. Hét bemutató lesz a jövő évadban a Vígszínházban, emellett Robert Wilson rendezésében egy koprodukcióban készülő előadást is műsorra tűznek.

A jövő évadban olyan darabokat mutatunk be, amelyekben kiemelt szerepet kapnak az álmok – mondta Eszenyi Enikő. Az igazgató bemutatta a társulat új tagjait, a Nemzeti Színházból érkező Stohl Andrást és Hevér Gábort is.

A 2013/14-es évad első bemutatóját, Georg Büchner Danton halála című darabját Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség. A jövő évadban Szász János, Mohácsi János és Zsótér Sándor is rendez a Vígszínházban, a Prágai Nemzeti Színházzal és a Szlovák Nemzeti Színházzal közös produkcióként pedig az amerikai Robert Wilson rendezésében mutatják be az 1914 c. előadást.

Eszenyi Enikő, akinek 2014 januárjában lejár a mandátuma, bejelentette: munkatársaival újra pályázik a színház igazgatói posztjára. Az új bemutatók mellett továbbra is lesz Vígnap, Magyar Dráma Nap és Költészet napja. Sőt a Pesti Színház a Sógornőkkel nyitja a nyarat júniusban és augusztus végén folytatja.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)