Új magyar musical a 6színben - augusztusban érkezik a Legendás Mátyás!

Az idén alakult PANKER Produkció alkotócsapata több, már ismert, fiatal művészből áll: a Mester Dávid komponálja a zenéket, Cseh Dávid Péter jegyzi a dalszövegeket, a prózai jeleneteket Kerényi Tünde Sára írja. A látványért Rákay Tamás felel, az előadást az Izgass fel!, után Pányik Tamás rendezi. A szereposztásban is jól ismert művészeket találunk, a három Vándort Földes Tamás, Frankó Tünde és Kardffy Aisha alakítja. A címszerepben pedig az egyik szerző, Cseh Dávid Péter lép színpadra.

Mátyás király, történelmünk és népmeséink jelentős alakja, most egy különleges zenés előadásban születik újjá. Egy szertartásjáték keretein belül három Vándor idézi meg a nagy királyt és együtt újraélik életútját a trónra kerülésétől egészen a haláláig. A Vándorok Mátyást mesélőként vezetik végig saját történetén, miközben egyik szerepből a másikba bújva elevenítik meg családtagjait és ellenfeleit, szerelmét és a nép tagjait. De mi történik, ha a megidézett alak egyszerre megtelik élettel, érezni, gondolkodni kezd és akarata is egyre erősödik? Lehet hatalmunk a rólunk szóló mesék felett? Mennyire tűnik el az ember a címek, és címkék mögött? És vajon van-e valami a történelmünkben, ami a ma emberének is iránymutatást és támaszt nyútjhat? Az alkotók ezekre a kérdésekre keresnek választ az előadásban, amiben a történelmi tények és népi legendák egyaránt megjelennek.

További információkért érdemes követni a Produkció Facebook oldalát is, ahol többek között a musical próbafolyamatába kaphatnak majd betekintést a követők!

Jegyek: https://6szin.jegy.hu/program/legendas-matyas-149016/993709

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)