Rudolf Péter drámában

Rudolf Péter főszereplésével október 19-én este 7 órakor mutatja be a Centrál Színház Jez Butterworth Az ígéret földje című drámáját. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb West End-darabjának magyarországi ősbemutatóját Novák Eszter állítja színpadra.

A darab főhőse, a Kakas gúnynévre hallgató csavargó évtizedekkel korábban kivonult a társadalomból, az erdő közepére költözött, egy kiszuperált lakókocsiba. Azok, akinek már nincs máshova menniük, nála időznek. Kakas és cimborái sokak szemét szúrják, így a közeli kisváros lakói egy emberként indítanak hadjáratot ellene.

Az alig negyven éves Butterworth nyersen és könyörtelenül, ugyanakkor mégis mély együttérzéssel beszél a kiszolgáltatottságról. A darabban a dokumentarista részletességű realitás merészen keveredik mitikus elemekkel, Kakas szerepe pedig egyedülálló jutalomjáték lehetőségét kínálja Rudolf Péter számára, aki élete egyik legfontosabb munkájaként tekint erre.

Az október 19-i magyarországi ősbemutató után október 21-én, 28-án és november 2-án is műsorra tűzi az előadást a Centrál Színház. A produkcióban Rudolf Péter, Harkányi Endre és Simon Kornél mellett Vári-Kovács Péter, Tóth Ildikó, Széles László, Borbás Gabi, Ágoston Katalin, Béli Ádám, Mikola Gergő e. h., Rainer-Micsinyei Nóra e. h. és Budai Márton Zoltán sz. h. szerepelnek. A magyar szöveget Baráthy György, az előadás dramaturgja írta, a díszletet és a jelmezt Zeke Edit tervezte, a zenei vezető Lázár Zsigmond. Az előadást a színház csak 16 éven felülieknek ajánlja.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)