Ötéves a Játékszín

A Bank Tamás vezette színház 2012-ben nyitotta újra kapuit. Legutóbbi bemutatójuk, a 39 lépcsőfok hatalmas közönségsikert aratott, rövid időn belül várhatóan a teátrum legkeresettebb előadásai közé sorolhatjuk. A nagy múltú színház újranyitása óta huszonöt premierrel várta a közönségét. A 2017/2018-as évadban 19 darabot tartanak műsoron, és további négy új produkcióval színesedik a repertoár.

A Játékszín rendezőinek sorában Szirtes Tamás mellett többek közt Bagó Bertalan, Böhm György, Horgas Ádám, Kapitány Iván, Korcsmáros György és Szente Vajk is szerepel. Az emlékezetes bemutatók sorából kiemelkedik a Legyen a feleségem című vígjáték, amelyben Kovács Patrícia fergetegesen komédiázik – a darab három éve fut olyan közönségkedvencek mellett, mint az Életrevalók, amelyet az országban egyedül a Játékszín tart műsoron, hónapokig vezetve a nézői szavazatok alapján közzétett listát egy színházi portálon. A tavalyi évadban új technikai korszak kezdődött a Teréz körúti teátrum életében, az új produkciók már mind ehhez a háttérhez idomulnak. A Játékszín előadásaiban olyan népszerű színészek szerepelnek, mint Hernádi Judit, Lengyel Tamás, Nagy Sándor, Pásztor Erzsi, Szulák Andrea, Erdélyi Tímea, Csonka András, Hirtling István, Tóth Enikő, Szabó Győző és Zsurzs Kati.

Az újranyitás ötödik évfordulója alkalmából 52 színész közös fotózásra gyűlt össze a Játékszín színpadán – a fotó a színház történetét őrző archívum fontos darabja lesz. Az 1912. október 30-án nyílt Ferenczy Kabaréból Pesti Kabaré, majd Intim Kabaré, később Terézkörúti Színpad lett, majd újabb névváltozások után 1978-ban kapta a Játékszín nevet. Itt igazgatott a legendás Salamon Béla, ebben a színházban jelent meg először Vadnai László Hacsek és Sajó párosa, és itt konferált először Kellér Dezső.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)