Ördögölő Józsiás - új műfaj születik az Operettben

A rockoperett - mint új műfaj - előkészületei, próbái nagy izgalom közepette zajlanak. Tamási Áron művének megelevenedése a Budapesti Operettszínház falai közt Tolcsvay László zenéjével, az egész alkotógárdát boldogsággal tölti el. Kerényi Miklós Gábor direktor számára azért különösen fontos és kedves ez a bemutató, mert az elmúlt évtizedekben kétszer is színpadra szerette volna állítani Tamási Áron mesejátékának zenés változatát. Bemutató: húsvétkor!

"Egy darab születésénél azt az alkotói folyamatot szeretem a legjobban, amikor még meg lehet valósítani az álmokat, amikor mindenki hozzátesz valamit az előadáshoz a próbák során. Ezért is volt nagy öröm számomra látni az előkészületeket, immár a nagyszínpadon, mert éreztem azt az odaadást, az alkotóerőt, amivel a szereplők, a balett- és énekkar dolgoztak" - árulta el Tolcsvay László. - Ugyanezt az izgalmat és boldogságot éreztem, amikor részt vettem a zenekari próbán, ahol hallhattam megelevenedni azokat a dallamokat, amiket otthon, Tahiban komponáltam" - tette hozzá a zeneszerző, aki 26 dalt írt Tamási Áron tündérmeséjéhez.

A húsvétkor bemutatásra kerülő, 8-108 éves korig ajánlott rockoperett két címszereplője Kerényi Miklós Máté és Szerényi László, Jázmina hercegnőként Dancs Annamari és Vágó Zsuzsi, Bakszénként pedig Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Dénes és Kádár Szabolcs láthatók. További szereplők: Nádasi Veronika, Siménfalvy Ágota, Bálint Ádám, Brasch Bence, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Peller Anna, Vörös Edit, Földes Tamás, Csuha Lajos, Peller Károly, Vizi Dávid.

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)