Novemberben a Magyar Színházban a We Will Rock You musical

A Londonban 2002-ben bemutatott előadást eddig 17 országban játszották hatalmas sikerrel, eddig 16 millió néző látta szerte a világon.  Az előadás a világon először új díszlettel és jelmezekkel, koreográfiával és rendezéssel ismét látható lesz, Budapesten a Magyar Színházban november 2. és 5. között, - hétvégén dupla - előadásokkal. 24 QUEEN világsláger egy látványos előadásban a PS Produkció bemutatásában.

Simon Edit producer az előadás rendezésre Cornelius Baltus-t kérte fel, aki Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként vált ismerté Magyarországon. Díszlet és jelmeztervező Erkel László Kentaur, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

A Ben Elton és a QUEEN által jegyzett musical budapesti bemutatójára több fordulós nyílt szereplőválogatáson válaszozták ki a legalkalmasabb szereplőket. Főbb szerepekben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Zöld Csaba, Szemenyei János és a Belgiumi születésű, édesanyja által Magyarországhoz kötődő Stéphanie Schlesser.

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és az  igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt...
A musical szereplői napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi.

Az előadásban olyan jól ismert Queen slágerek hangzanak el, mint a Radio Gaga, Szeretni valakit (Somebody to love), Jöjj és játssz! (Play the game), Varázslat ez nem más (It's a kind of magic), Az egész kell (I want it all), Csak te, nincs más (No one but you), Ki élne így örökké? (Who wants to live forever), Hogy harap fűbe más (Another one bites the dust), Bohém rapszódia (Bohemian rhapsody) és természetesen az előadás címadó dala a WE WILL ROCK YOU!

Bemutatja: 
PS Produkció
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)