Műfaji sokoldalúság és korábbi évadkezdés a Margitszigeti Szabadtéri Színháznál!

Az idén már teljesen új szabadtéri színházként működő Margitszigeti Szabadtéri Színház kínálatában opera, musical, balett- és táncelőadások, filmzenei, klasszikus és rendhagyó koncertek várják a kultúrára szomjazó nézőket. Reméljük már régen magunk mögött tudhatjuk a koronavírust és az ezzel kapcsolatos korlátozásokat.

A Margitszigeti Színház májustól szeptemberig tartó programnaptárában az idén az eddigieknél is gazdagabb kínálattal találkozhatnak az érdeklődők. A színház vezetésének elsődleges szempontja, hogy biztonságos szabadtéri körülmények között a kőszínházi szezonban elmaradt egyes előadások bemutatására helyet adjon a társulatoknak. Így a margitszigeti nagyszínpad szabadtéri bemutatójaként láthatja a közönség a Puskás, a Kabaré, a Mozart! és a Nikola Tesla című musicalt és előkészítés alatt áll a Budapesti Operettszínház bemutatója, a Hegedűs a háztetőn.
A könnyűzenei koncerteken népszerű előadók és zenekarok kínálatából válogathatunk. Többek között fellép az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar, a Budapest Klezmer Band, a Budapest Bár, Lotfi Begi és a Heureka Pop Orchestra, valamint a Margitszigeten debütál az új Csókkirály-show Szente Vajk rendezésében.

Az idei szezonban a klasszikus, évfordulós szerzőket, Verdit, Mozartot és Bartókot is neves előadók tolmácsolásában ünnepelhetjük. A nemzeti összetartozás napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása adja a keretét egy emlékestnek, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre közreműködésével. Augusztus 20. a Bánk bán napja lesz a Margitszigeten.

A nagyszínpadi előadások mellett számos kísérőprogram, a víztoronyban rendezett kiállítások, a koraesti térzenei koncertek, a reneszánsz délelőttök, az interaktív meseszínpad, az irodalmi séták és a színház kikötőjébe érkező színházi hajójáratok adnak további lehetőséget a kikapcsolódásra.

A Margitszigeti Színház műsornaptára és további információk a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon érhetők el.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)