Kőszívű – látványos történelmi musical Jókai Mór regénye alapján

A magyar történelem egyik legnépszerűbb és legismertebb története, a regény és a film után június 17-én, és 18-án a Kőszívű a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tekinthető meg Szente Vajk rendezésében, többek között Ember Márk, Fehér Tibor, Feke Pál, Gubik Petra, Katona Kinga, Kovács Gyopár, a musicalben ritkán látható Miklósa Erika, Náray Erika, Polyák Lilla, Serbán Attila, Szerednyey Béla és Veréb Tamás szereplésével.

Jókai Mór egyik leghíresebb történelmi műve a 19. századba, a szabadságharc idejére kalauzol minket. A történetben a hazaszeretet, a szerelem, a testvéri és szülői önfeláldozás és a becsület mellett az árulás, az erkölcstelenség, a bosszú manipulálja az embereket és a történelmet. A regény a politikai harcok közepette íródott, benne szerzője a függetlenség célkitűzése mellett állt ki.
A musical bemutatja a Baradlay családot, amely a kőszívű ember, Baradlay Kazimír végrendelete körüli bonyodalmakat mutatja be.

Jókai Mór klasszikus regényét 1965-ben, Várkonyi Zoltán vitte nagyvászonra illusztris szereplőgárdával, a főszerepben olyan remek színészekkel, mint Tordy Géza és Béres Ilona. A Baradlay testvérek elképesztő, kalandos és érzelmes történetén hazánkban eddig még sosem látott látványvilág és nem mindennapi szép dalok vezetik keresztül a nézőt. A musicalben színpadra lép többek közt: Barabás Kiss Zoltán, Berettyán Sándor, Ember Márk, Fehér Tibor, Feke Pál, Gubik Petra, Katona Kinga, Kovács Gyopár, Miklósa Erika, Náray Erika, Polyák Lilla, Serbán Attila, Szerednyey Béla és Veréb Tamás.

Az előadás szerzői: Szente Vajk (író-rendező), Galambos Attila (társszövegíró) és Juhász Levente (zeneszerző). A koreográfus Túri Lajos Péter, a jelmeztervező Kovács Yvette Alida, a díszlettervező Rákay Tamás.

Jegyvásárlás:
https://margitszigetiszinhaz.jegy.hu/program/koszivu-a-baradlay-legenda-...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)